Foci

Sneijder ismét a holland keretben

drogba sneijder (didier drogba, wesley sneijder, )
drogba sneijder (didier drogba, wesley sneijder, )

Luis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya ismét beválogatta a vb-selejtezőkre készülő keretbe a Galatasaray futballistáját, Wesley Sneijdert.

Az Oranje keretén van Gaal több változtatást is végrehajtott, mióta átvette a vb-ezüstérmes alakulat irányítását. A szeptemberi, magyarok elleni selejtezőre – 4-1-re kikaptunk – például nem válogatta be van der Vaartot, van Bommelt és De Jongot, míg idén februárban, az olaszok elleni barátságos meccsre Sneijder, Stekelenburg és Robben nem tarthatott társaival.

A hollandokra márciusban két újabb világbajnoki-selejtező vár: a narancsmezesek jelenleg vezetik a D csoportot a magyar és a román csapat előtt, de ez a sorrend még változhat is, hiszen előbb Észtországgal, majd Romániával meccselnek.

A mostani keretbe van Gaal egyébként ismét behívta a Roma kapusát, Stekelenburgot, valamint Sneijdert is, de a hollandok akár újoncot is avathatnak ezen a két fontos mérkőzésen: Tonny Vilhena, a Feyenoord középpályása először kapott meghívót a felnőtt keretbe.

A holland labdarúgó-válogatott kerete
Kapusok: Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea, Maarten Stekelenburg (Roma).
Védők: Daley Blind (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord).
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Wesley Sneijder (Galatasaray), Jonathan de Guzman (Swansea), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburg), Siem de Jong (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord)
Támadók: Jeremain Lens (PSV), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Ola John (Benfica), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord).

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik