Foci

Eto’o európai százados lett

samuel eto'o (samuel eto'o, )
samuel eto'o (samuel eto'o, )

A kameruni Samuel Eto'o 100. európai kupamérkőzését játszotta a Newcastle United elleni EL-találkozó alkalmával.

Mint arról már írtunk, a Newcastle United 1-0-ra verte az Anzsi Mahacskalát az Európa Liga nyolcaddöntőjében, ezzel továbbjutott a következő fordulóba.

A mérkőzésen pályára lépett az oroszoknál a kameruni Samuel Eto’o, ezzel elérte a 100. európai kupameccsét. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes játékos azonban szomorú lehet, hiszen csapata úgy esett ki a Szarkák ellen, hogy gólt sem rúgott (az első meccs 0-0 lett).

“Azt hiszem, szerencsésnek érezhetem magam a karrierem miatt, és örülhetek az eddig elért eredményeim miatt. Azért jöttem az Anzsihoz, hogy újraépítsem magam. Legalább olyan boldog vagyok itt, mint amikor elkezdtem a profi karrierem. A rekordok fontosak egy focistának, de még fontosabb, hogy hányszor játszik és hány gólt lő” – mondta még a meccs előtt a Real Madrid, a Mallorca, a Barcelona és az Inter korábbi játékosa.

Samuel Eto’o 111 alkalommal szerepelt a kameruni válogatottban, ez idő alatt 53 gólt lőtt. A Mallorcában 120 meccsen 48, a Barcelonában 145 találkozón 108, az Interben 67 meccsen 33 gólig jutott. Az Anzsiban 2011 óta 44 meccset játszott, ez idő alatt 20 gólig jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik