Foci

Egyik legjobbjuk nélkül jönnek a románok

ciprian marica (ciprian marica)
ciprian marica (ciprian marica)

Ciprian Marica nem épült fel térdsérüléséből, így kikerült a román labdarúgó-válogatottból, amely jövő pénteken a magyar nemzeti együttessel találkozik a Puskás Ferenc Stadionban világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Victor Piturca szövetségi kapitány pénteken 16-ról 12-re csökkentette a nemzeti együttesbe behívott légiósok számát, Maricán kívül még a 82-szeres válogatott, kapus Bogdan Lobont, továbbá a középpályás Razvan Cocis és a csatár Ionut Mazilu maradt ki.

A Schalke 04-et erősítő 27 éves Marica nagy érvágás lehet a románoknak, ugyanis 60 válogatottsága során 18-szor volt eredményes. A várakozások szerint az újonc Claudiu Keseru jut szerephez az ő helyén.

A román szakvezető vasárnap jelöli ki azokat a játékosokat, akikre a hazai bajnokságból számít a magyarok elleni, illetve négy nappal későbbi, hollandiai vb-selejtezőn.

A magyar és a román csapat jövő pénteken 20.30-tól zárt kapuk mögött találkozik a Puskás Ferenc Stadionban, mivel a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kedden nem függesztette fel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) erre vonatkozó büntetését. A magyar szövetséget az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt marasztalta el a FIFA.

A selejtezőcsoportban a vb-ezüstérmes hollandok mögött egyformán kilenc ponttal álló csapatok mérkőzésére így néző nem mehet be, ám az MLSZ – korábbi ígéretének megfelelően – az Ötvenhatosok terére várja a szurkolókat, ahol óriáskivetítőn lehet majd követni a mérkőzést.

A román válogatottba meghívott légiósok:
Costel Fane Pantilimon (Manchester City), Gabriel Sebastian Tamas (West Bromwich Albion), Nicolai Dorin Goian (Spezia), Razvan Ras-Dinca (Sahtar Donyeck), Stefan Daniel Radu (SS Lazio), Costin Lazar (PAOK), Gabriel Andrei Torje (Granada), Adrian Mutu (Ajaccio), Bogdan Sorin Stancu (Orduspor Kulubu), Daniel George Niculae (Kuban Krasznodar), Claudiu Keseru (Angers) Alexandru Iulian Maxim (VfB Stuttgart)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik