Foci

A Chelsea számára a jövő a tét

chelsea (chelsea, john terry, ashley cole, frank lampard, )
chelsea (chelsea, john terry, ashley cole, frank lampard, )

A Steaua Bukarest elleni Európa Liga-nyolcaddöntő kapcsán minden eddiginél mélyebb elemzések kezdődtek a csapat jövőjéről.

A Chelsea labdarúgócsapata az Európa Liga nyolcaddöntőjének első meccsén némi meglepetésre 1-0-ra kikapott Bukarestben, a Steaua vendégeként.

A londoniak már az előző körben is nehezen jutottak tovább, hiszen hiába nyertek 1-0-ra Prágában a Sparta ellen, a visszavágón a Stamford Bridge-en csak Eden Hazard 90. percben szerzett góljával jutottak 1-1-re, ami épp elég volt az üdvösséghez.

A románok elleni EL-visszavágó apropóján ismét előtérbe kerültek a csapat jövőjével kapcsolatos spekulációk. Például az idény végén távozó Rafael Benítez helyére egyes sajtótermékek már ki is nézték Guus Hiddinket, aki állítólag nem zárta ki a visszatérés lehetőségét. Aztán nem sokkal később kizárta.

Egyébiránt, ha a Chelsea ledolgozza a hátrányát, kilenc nap alatt négy meccset játszik majd a közeljövőben. Április 1-jén ugyanis a Manchester Uniteddel játsszák a megismételt FA-kupa negyeddöntőt, három nappal később pedig jön az Európa Liga-negyeddöntő.

„Ez is az én hibám – mondta viccesen Rafa Benítez –, hiszen minden az én hibám.” A spanyol szakvezető szerint a kapusok, a belső védők képesek 2-3 naponta meccset játszani, de a középpályások, szélsők és támadók esetében ez macerás.

A londoni meccs 21 óra 5 perckor kezdődik majd.

A Chelsea Steaua Bukarest mérkőzés visszavágóját Magyarországon a Story4 televízió, valamint honlapunk közvetíti élőben, élőképpel 20:55-től!

Addigra már tudni fogjuk, hogy a másik londoni csapat, a Tottenham túljutott-e az Interen. Erre minden esélye megvan, ugyanis az első meccsen kiütötte az olasz együttest a 3-0-val.

Andre Villas-Boas a kellemes előny ellenére sietett cáfolni, hogy pihentetné a legjobbjait. „Nincs az az eredmény, amely után 6-7 helyen változtatnék a csapaton. Erős csapattal megyünk a pályára, szeretnénk továbblépni, komolyan vesszük a meccset” – mondta.

Egy változás biztosan lesz a csapatban, ugyanis a száguldó, rekordhalmozó Gareth Bale három sárga lapja miatt kimarad a keretből. A kaput várhatóan a 41 éves amerikai Brad Friedel védi majd.

Európa Liga, nyolcaddöntő, 2. mérkőzések:
Chelsea – Steaua Bucuresti (az első meccsen: 0-1)
Internazionale–Tottenham (0-3)
Rubin Kazany – Levante (0-0)
Zenit–Basel (0-2)
Bordeaux–Benfica (0-1)
Fenerbahce – Viktoria Plzen (1-0)
Lazio–Stuttgart (2-0)
Newcastle–Anzsi (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik