Foci

Kassainak BL-döntőt hozhat a Barca–Milan

Kassai Viktor (kassai viktor, )
Kassai Viktor (kassai viktor, )

A magyar játékvezető és segítői kiváló produkcióval maradtak észrevétlenek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzésen.

A Barcelona–Milan (4-0) BL nyolcaddöntő mérkőzést a magyar Kassai Viktor vezette. Nyugodtan kijelenthető: pazarul. Kassai sokat futott, az egész mérkőzés alatt labdaközelben volt, ítéleteit kellő határozottsággal hozta meg – vita, számonkérés a játékosok, edzők részéről szinte az egész mérkőzésen nem volt. Ez a mutatvány pedig akár újra BL-döntőt hozhat!

A spanyol sajtó egyetlen alkalmat jegyez fel mint számonkérhető ítélet, mégpedig azt, amikor a 11. percben Abate ütközött Pedróval, aki a földre esett. Ugyanakkor maguk a spanyolok is megosztottak az ítélet helyességét illetően. A Marca szakírója szerint jól ítélt Kassai, amikor továbbot intett, a katalán sport.es szerint be kellett volna húznia a 11-est.

Szerintünk határeset volt. Ahogy Puhl Sándor szokta mondani, valóban volt testi kontaktus, de mindkét játékos a labda ívét nézte és ekkor botlottak egymásba. Ilyenért fújtak már büntetőt, de engedték már tovább is az akciót. Tény: lehet vitatkozni ezen, de az ítélet csak akkor lenne igazán érdekes, ha befolyásolta volna a végeredményt, a továbbjutást.

A szólista ugyan mindig a játékvezető, de csapatmunkáról lévén szó, említsük meg segítőit is: Erős Gábor és Ring György aszisztensek, a negyedik játékvezető Kispál Róbert, a két gólbíró Bognár Tamás és Fábián Mihály.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik