Foci

Az Arsenal nyert Münchenben, de nem eléggé

Arsenal, Bayern München (arsenal, bayern münchen, )
Arsenal, Bayern München (arsenal, bayern münchen, )

Az Arsenal labdarúgócsapata 2-0-ra legyőzte a Bayernt a Bajnokok Ligájában, de a német együttes idegenben lőtt több góljának köszönhetően továbbjutott a legjobb nyolc közé. Ott lesz a Portót búcsúztató Málaga is.

A Bayern München miután 3-1-re nyert Londonban az odavágón, magabiztosan várhatta a második mérkőzést, ugyanis a gólszerzési kényszer az Arsenalon volt. Az Ágyúsok nem is váratták sokáig a szurkolóikat, egy szép akció végén Giroud lőtt közelről a hálóba a harmadik percben (0-1). A jelek szerint ez a gyors találat mind a két csapatot megfogta kissé, az angoloknak már nem volt több kapuralövési kísérletük az első félidőben, a Bayern München pedig meddő mezőnyfölényben játszott, így a szünetig nem változott az állás.

A második félidő elején is a bajorok tűntek aktívabbnak, ám a lövéseik többnyire elkerülték a kaput. A túloldalon Theo Walcott törhetett volna egy az egyben a kapura, azonban a játékvezető az asszisztens intésére tévesen lefújta az akciót. Hosszú ideig semmi izgalmas nem történt, majd a 78. percben a csereként beálló Gervinho gurított kapu mellé ígéretes helyzetből.

A 85. percben aztán Koscielny már a hálóba fejelt egy szabadrúgás után, így egy lépésre került a továbbjutástól az Arsenal (0-2). Ez a találálat azonban már túl későn jött, így hiába lett 3-3 a párharc összesített végeredménye, az idegenben lőtt több gól a németeknek kedvez, így a Bayern jutott tovább.

Az Arsenal búcsúja azt is jelenti, hogy nem lesz angol csapat a BL legjobb nyolc együttese közt. Erre 17 (!) esztendeje nem volt példa.

Idő közben Spanyolországban is rendeztek egy mérkőzést, a Porto Málagában vendégeskedett, a portugálok 1-0-ra nyertek az első mérkőzésen. A vendégek a visszavágó első félidejében ugyan többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, azonban sokat nem tudtak vele kezdeni, veszélyes helyzetük nem is nagyon akadt. Nem úgy a hazaiaknak, akik előbb Saviola révén szereztek egy végül meg nem adott gólt (Julio Baptista szabálytalankodott Helton kapussal), majd Iscónak köszönhetően egy szabályosat is (1-0).

A második felvonás pocsékul indult a Porto szempontjából, ugyanis Defour a 49. percben megkapta a második sárgáját, így tíz emberre fogyatkoztak a vendégek – az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy Joaquín feldobta magát, így jogtalan volt a kiállítás. A 77. percben tudta gólra váltani emberelőnyét a Málaga, a csereként beálló Roque Santa Cruz egy szöglet után bólintott a hálóba (2-0). Pár perccel később Maicon is megtette mindezt a túloldalon, de ő lesről talált be, így azt a gólt joggal nem adták meg.

A végeredmény maradt a 2-0, a Málaga a Real Madridhoz és a Barcelonához hasonlóan bejutott a legjobb nyolc közé.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Bayern München – Arsenal 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Giroud (3.), Koscielny (86.)

Továbbjutott: a Bayern München, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Málaga – Porto 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Isco (43.), Santa Cruz (77.)
Piros lap: Defour (49.)

Továbbjutott: a Málaga, 2-1-el.

A BL negyeddöntőjének résztvevői: Barcelona (spanyol), Galatasaray (török), Real Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), Juventus (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Bayern München (német), Málaga (spanyol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik