Foci

„Alattomos” izlandiak győzték le a magyar lányokat

A magyar női labdarúgó-válogatott 4-1-re kikapott Izlandtól az Algarve Kupán, így a tízedik lett.

Az mlsz.hu tudósításából kiderül, hogy Vágó Attila szövetségi kapitánynak a sérülések miatt tartalékos csapatot kellett a pályára küldenie a szerdai helyosztón.

A Németh Júlia (Kovács Klaudia, 70.) – Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Tóth II Alexandra (Tóth I Alexandra, 44.), Gaál Tímea – Szuh Erika (Szarvas Alexandra, 62.), Csiszár Henrietta (Szabó Boglárka, 40.), Smuczer Angéla, Sipos Lilla (Tóth Gabriella, 46.) – Vágó Fanni, Kaján Zsanett (Pádár Anita, 46.) összeállítású magyar együttes az első félidőben egygólos hátrányba került, ráadásul az olykor a kelleténél keményebben játszó ellenfél belépőinek következtében Tóth I Alexandra és Csiszár Henrietta is megsérült. Utóbbit kórházba is kellett szállítani, de később kiderült, hogy szerencsére nincs komolyabb baja.

A második félidőben tovább nőtt a két együttes közti különbség, az északiak 3-0-ra is elhúztak. A 88. percben sikerült szépítenünk, a sportági válogatottsági rekordot immár 103 mérkőzésre duzzasztó Pádár Anita értékesített egy általa kiharcolt a büntetőt. Izland a végén még kihasznált egy magyar védelmi megingást, a vége így 4-1 lett, a tízedik helyen zárt a csapat.

„Sajnos a negyedik meccsre teljesen elfogytunk, négy hiányzóval kezdtük meg a mérkőzést, és a 90 perc során három játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem – mondta Vágó Attila a mérkőzés után az mlsz.hu-nak. – Fizikálisan nem tudtuk felvenni a versenyt az agresszívan, helyenként alattomosan játszó izlandiakkal, helyzetünket tovább nehezítette, hogy kétszer is lesgyanús helyzetben kaptunk gólt. Meggyőződésem, hogy teljes kerettel, friss állapotban teljesen másképp alakult volna ez a meccs, mert Izland semmi olyasmit nem mutatott ezen a meccsen, amivel jobb lenne nálunk. Szomorkodásra nincs okunk, a lányok mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében, elértük a kitűzött célunkat, egy nagyon erős mezőnyben végeztünk a tízedik helyen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik