Foci

Milliós pénzbírságok a Fradi-Újpest derbi után

Ferencváros, Újpest (ferencváros, újpest, )
Ferencváros, Újpest (ferencváros, újpest, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a Ferencvárost két-, az Újpestet egymillió forintra bírságolta meg a derbi után. A Fradit zárt kapuval is fenyegetik.

A FEB az FTC – Újpest mérkőzésen történt súlyos rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók által pirotechnikai eszközök bevitele, használata és bedobálása, sértő, rasszista tartalmú transzparensek bevitele, kihelyezése, továbbá különböző rendzavarásai miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 2.000.000 forint pénzbüntetés megfizetésére, továbbá a soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzés nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartására kötelezi. Ez utóbbi büntetés végrehajtását a FEB 2013. június 30-ig felfüggeszti – írja az mlsz.hu.

A FEB az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele, használata és bedobálása, rasszista megnyilvánulásai és különböző rendbontásai miatt 1.000.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Egri FC – Videoton FC mérkőzésen történt rendezési hiányosság, a hazai és a vendég szurkolók részéről történt rasszista megnyilvánulások miatt az Egert 70.000 forint a Fehérvárt 50.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB nemzetközi barátságos mérkőzés lejátszásával kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért a Győri ETO-t 50.000,-Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Fejes András (Siófok), mint visszaeső 2, Lázár Pál (Pécs) 1, Horváth Adrián (Pécs) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik