Foci

Hosszú éjszaka lesz a Milan számára

milan barcelona (milan, barcelona, kevin prince boateng, )
milan barcelona (milan, barcelona, kevin prince boateng, )

Kedden két mérkőzést játszanak a Bajnokok Ligája középdöntőbe jutásért. A német Schalke a török Galatasarayt fogadja, de nem vitás, az est fénypontja a Barcelona - AC Milan mérkőzés lesz.

Ha Magyarországról nézzűk a meccset nem elhanyagolható információ, hogy azt Kassai Viktor dirigálja (Erős Gábor és Ring György az aszisztensek), de egészen biztosan a spori is örülne, ha kollégáival teljesen észrevétlen maradna, ergo nem róla, róluk szólna a mérkőzés.

“Nagyon nehéz lesz, tudjuk, hogy a Barcelona sokkal jobban fog játszani, mint a San Siroban tette. Nyugodtan elfelejthetjük, hogy 2-0 lett az a mérkőzés. Ha a srácok jók lesznek, és biztos vagyok benne, hogy ez így lesz, akkor a döntetlen, de akár a győzelem is elérhető” – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Massimiliano Allegri, a Milan edzője.

Hogy túlzottan bizakodó, vagy optimista lenne? Ki tudja. Tény a 2-0 komoly előny még akkor is, ha prognosztizálható, a Barcelona hatalmas nyomás alá kell helyezze a Milánt. De a mindenekfeletti támadás bizony komoly veszéllyel jár, hiszen egyetlen sikeresen végigvitt olasz kontra már azt jelentené, hogy a katalánok továbbjutásához négy gólt kellene rúgniuk. Ez pedig szinte lehetetlen.

Érzik ezt a Barcelona játékosok is, hiszen olyan visszafogott nyilatkozatok hagyták el a szájukat a mérkőzést megelőzően, mint: “Más tempóban játszunk, mint mindenki más. Fantasztikus játékosaink vannak, ez egy hosszú éjszaka lesz a Milan számára” – jelentette ki Dani Alves az uefa.com oldalon. Vagy: “90 éven keresztül semmi fontosat nem nyert a Barcelona. Aztán megjelent Johan Cruyff és az utóbbi 15 évben átírtuk a klub történelmét. 2-0-ról kell fordítanunk, ami csak akkor sikerülhat, ha maximálisan hiszünk magunkban” – nyilatkozta Gerard Piqué a marca.comnak.

Hogy a sport24 mit jósol? A Milan mostanság hasonlóan a Barcelonához a 4-3-3-as felállást favorizálja, és valószínüleg kedd este sem áldozza fel a támadások lehetőségét. Sőt, megérzésünk szerint az El Shaarawy, Boateng, Niang támadó hármassal felálló olaszok rúgnak majd egy gólt a Camp Nouban is, így a Barcelona hasonlóan a másik nagy esélyeshez a Manchester Unitedhez idén a legjobb 16 között fog búcsúzni.

Ha így lesz, úgy Allegri mesternek és csapatának – ahogy Alves jósolta – mindenképpen hosszú éjszakája lesz…

A Bajnokok Ligája kedd esti programja

Barcelona (spanyol) – AC Milan (olasz)
Barcelona, Camp Nou, 20,45 Vezeti Kassai Viktor
Első mérkőzés: Milan – Barcelona 2-0

Schalke 04 (német) – Galatasaray (török)
Gelsenkircchen, Veltins Arena, 20,45, Vezeti: Eriksson (svéd)
Első mérkőzés: Galatasary – Schalke 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik