Foci

Egy tinédzser miatt főhet a Chelsea feje

Romelu Lukaku (romelu lukaku, )
Romelu Lukaku (romelu lukaku, )

A mellőzött, majd kölcsönadott Romelu Lukaku a West Bromwich labdarúgócsapatában ontja magából a gólokat. 13 bajnoki találatával bekerült egy igen illusztris társaságba.

Romelu Lukaku szép lassan nevet szerez magának Angliában. A fiatal belga csatár szombaton góllal vette ki a részét a Swansea 2-1-es legyőzéséből (egy büntetőt pedig kihagyott), mindez azt jelenti, hogy a 26 bajnokiján már a 13. találatát jegyezte a West Bromwich színeiben a Chelsea-től kölcsönkapott játékos.

Ezzel a teljesítménnyel igen illusztris társaságba került, legutóbb ugyanis 14 esztendővel ezelőtt fordult elő, hogy egy bajnoki idényben ennyi gólt szerzett egy tinédzser: 1999-ben Michel Owen 18, Nicolas Anelka pedig 13 találattal zárta az idényt. Lukaku ráadásul még tovább szaporíthatja góljai számát, azaz a gallt simán beelőzheti, míg az angolt be is foghatja.

A csúcstartó egyébként Robbie Fowler, aki 1995-ben 23-at lőtt, mögötte Owen következik a sorban, aki két idényben, 1998-ban, majd egy esztendőre rá is 18-cal zárt.

Lukaku meggyőző produkciója a Chelsea szemszögéből nézve is érdekes. Az Anderlechttől 18 millió fontért vásárolt belga a Kékeknél nem igazán kapta meg a bizonyítási lehetőséget, nyolc bajnokin jutott szóhoz, ezeken egyszer sem zörgette meg a hálót, igaz, többnyire csak limitált percek jutottak neki.

Ugyanakkor míg ő a West Bromban ontja a gólokat, addig a Chelsea-nél a csatárok adósak a jó teljesítménnyel. Demba Ba ugyan már 15 találatnál jár, azonban ebből 13-at még a Newcastle United színeiben jegyzett a téli átigazolása előtt. Fernando Torres ebben az idényben még csak hetet lőtt, így a Chelsea legeredményesebb focistája a 11 góllal álló Frank Lampard – akit a télen még el akartak adni.

Kíváncsian várjuk, hogy a West Bromwich a tervei szerint meg tudja-e tartani Lukakut a nyáron, avagy a Chelsea a szezon végén azonnal visszarendeli a tinédzsert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik