Foci

Büntetőt hibázva is továbbment a Chelsea

chelsea (chelsea, john terry, ashley cole, frank lampard, )
chelsea (chelsea, john terry, ashley cole, frank lampard, )

A Chelsea-nek egygólos hátrányt kellett ledolgoznia a Steaua Bukarest ellen: a londoniaknak ez sikerült is, hiszen 3-1-re nyertek a Stamford Bridge-en.

Egy büntetőnek köszönhetően nyert a Steaua Bukarest a Chelsea ellen (1-0), az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén múlt csütörtökön. Meglepő ez az eredmény, hiszen a Bajnokok Ligája tavalyi győztese hiába támadott és tett meg mindent a gólszerzésért, egy buta hiba miatt a románok tudtak vezetést szerezni, ami végül győzelmet ért.

A visszavágón így fel volt adva a lecke a londoniaknak, hiszen le kellett dolgozniuk ezt az egygólos hátrányt. Ez össze is jött a Chelsea-nek, hiszen Mata a 34. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, egy remek szóló és egy pontos kényszerítőzés után.

Azonban a Steaua még a szünet előtt elcsendesítette az angol szurkolókat, hiszen egy szögletet követően Chiriches tudott egalizálni, így megint a románok álltak továbbjutásra. Ezt nem hagyhatták a londoniak, összeszedték magukat a félidőben, és a második felvonásra még elszántabban léptek pályára.

Terry is góllal jelentkezett – Fotó: AFP

Az 58. percben Terry célzott pontosan fejjel, majd a 71. percben Torres alakította 3-1-re az állást, ami kedvező volt a Chelsea számára. Sőt, a spanyol támadó végleg el is dönthette volna a párharcot, de a hajrában büntető hibázott: a keresztlécet lőtte telibe.

Így az utolsó percek még izgalmasak voltak, de a Steaua már nem tudott betalálni, így végül ha nehezen is, de a Chelsea jutott be a negyeddöntőbe.

Szintén ott lesz a legjobb nyolc között a Lazio és a Benfica is. Az olaszok a Hajnal Tamással felálló Stuttgartot verték 3-1-re – Kozak triplájával – úgy, hogy a magyar középpályás lőtte a svábok szépítő találatát, de így is 5-1-el ment tovább a Lazio, míg a portugálok 3-2-re hozták a meccset, az odavágón elért sikerük után.

A Fenerbahce megszenvedett a Napolit kiejtő Victoria Plzen ellen: a törökök 1-0-ról várták a visszavágót, csütörtökön pedig 1-1-et játszottak.

A Newcastle pedig az utolsó percre hagyta a döntést az Anzsi Mahacskala ellen, hiszen úgy tűnt, a Szarkák ismét 0-0-t játszanak az oroszokkal, azonban a 93. percben Cisse továbblőtte az emberelőnyben játszó angolokat.

Félidei eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő, 2. mérkőzések
Bourdeaux – Benfica 2-3 (0-1)
Gólszerző: Diabate (74.), Jardel (90.-öngól) illetve Jardel (30.), Cardozo (75., 91.)
Továbbjutott a Benfica 4-2-es összesítéssel.

Chelsea – Steaua Bukarest 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Mata (34.), Terry (58.), Torres (71.) illetve Chiriches (45.)
Továbbjutott a Chelsea 3-2-es összesítéssel.

Fenerbahce – Victoria Plzen 1-1 (1-0)
Gólszerző: Ucan (44.) illetve Darida (61.)
Továbbjutottt a Fenerbahce 2-1-es összesítéssel.

Lazio – VfB Stuttgart 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Kozak (6., 8., 87.) illetve Hajnal (62.)
Továbbjutott a Lazio 5-1-es összesítéssel.

Newcastle – Anzsi Mahacskala 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Cisse (93.)
Piros lap: Carcela Gonzalez (55.)
Továbbjutott a Newcastle 1-0-s összesítéssel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik