Foci

Benítez bemószerolta Fergusont

rafael benitez (rafael benitez, )
rafael benitez (rafael benitez, )

A Chelsea labdarúgócsapatának spanyol menedzsere szerint a skót edzőlegenda nem fogott vele kezet.

Vasárnap az angol FA-kupa negyeddöntőjének csúcsmeccsén a Vörös Ördögök hiába kerültek hazai pályán 2-0-s előnybe a londoni rivális ellen, végül be kell érniük az újrajátszással, mivel a Chelsea a második félidőben 2-2-re mentette a mérkőzést. A találkozó másnapján ugyanakkor nem is annyira az összecsapás, sokkal inkább a két menedzser a téma.

Rafa Benítez, a Kékek mestere ugyanis a meccset követő sajtótájékoztatón hangot adott sértettségének: elmondása szerint hiába várta a találkozót megelőzően Sir Alex Fergusont egy parolára, a skót elsétált mellette és nem fogott vele kezet. A spanyol a lefújást követően visszavágott, ekkor ő mulasztotta el a kézfogást.

„A játékosaimmal ünnepeltem inkább” – mondta Benítez, aki nem tudott arra választ adni, miért nem fogott vele kezet Ferguson. „Kérdezzék meg tőle, ha merik” – bátorította az újságírókat.

Sir Alex egyelőre csendben van az esetet illetően, mivel nem tartott sajtótájékoztatót a vasárnapi meccset követően. A skót szakember a Real Madrid elleni BL-kiesést követően is némaságba burkolózott egy rövid ideig.

Ferguson és Benítez egyébként nem ápol túl jó viszonyt egymással, korábban sokszor összeszólalkoztak, amikor a spanyol még a Liverpool menedzsere volt. Ferguson azt sem hagyta szó nélkül, amikor Benítez kezébe adták a Chelsea-t, mondván, kollégája igen szerencsés ember, mert úgy nyerhet másodszor is klubvilágbajnokságot, hogy a csapatát más rakta össze és ő semmit sem tett. Ezzel arra utalt, hogy Benítez 2010-ben úgy nyerte meg a klubvilágbajnokságot az Internazionaléval, hogy azt a gárdát még a korábbi vezetőedző, José Mourinho építette fel. Nem sokkal később egyébként kirúgták a milánói klubtól.

Benítez a Chelsea-vel végül óriási meglepetésre elbukta a klub-vb döntőjét a brazil Corinthians ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik