Foci

A TV elé szögezett bennünket a Fradi–Újpest

Ferencváros (ferencváros, )
Ferencváros (ferencváros, )

Több mint másfél millióan látták vasárnap a Ferencváros–Újpest rangadót, amelyet a hazai csapat 2-1-re nyert meg a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozó hétfői tájékoztatása szerint több mint 1,6 millió tévénéző kapcsolt a meccsre. A mérkőzést mintegy 600 ezren nézték végig, azaz több mint kétszer annyian, mint az őszi szezon találkozóit általában. A legmagasabb nézőszámok a második félidő második felében születtek: ekkorra a közönség nagysága meghaladta a 900 ezer főt.

A 212. rangadó ideje alatt az M1 volt a legnézettebb magyar csatorna, közönségaránya 17,1 százalék lett, a férfiak körében pedig még ennél is magasabb, 22 százalék feletti értéket ért el.

A mérkőzést, mely jelen állás szerint az utolsó derbi volt az Albert Stadionban, a Ferencváros nyerte meg 2-1-re. Az első félidőben Somalia lőtt bombagólt, erre a szünet után válaszolt Kabát révén a lila-fehér együttes, a három pont sorsát végül Cukic a 92. percben, egy jól eltalált lövéssel döntötte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik