Foci

A Hali elhozott egy pontot Diósgyőrből

dvtk (dvtk)
dvtk (dvtk)

A labdarúgó NB I. szombat délutáni mérkőzésén a Diósgyőr 1-1-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladással.

Mindkét együttes győzelemmel kezdett az első tavaszi fordulóban, a Diósgyőr az Eger ellen idegenben, a Haladás odahaza a Siófok ellen gyűjtötte be a három pontot.

Remek első félidőt produkáltak a csapatok a szombat délelőtti találkozón: a hazaiak támadtak, a vendégek kontráztak. Az egyik ilyen akció végén Ribánszki feleslegesen ütközött Radóval, tizenegyes. A büntetőt Halmosi értékesítette a 12. percben (0-1).

Nem sokkal később Devecseri szabálytalankodott 24 méterre a kaputól, a szabadrúgást Luque gyönyörű mozdulattal lőtte Rózsa kapujába (1-1). A gól előtt egy másik szituációban bravúrosan nyúlt vissza egy labdáért a szombathelyiek kapusa, majd aztán Elek fejelt kapufát.

A második félidőben a hazaiak nagyon szerettek volna büntetőt kapni, többen is elestek a 16-oson belül. Nem volt rossz meccs, próbálkoztak a csapatok, de az első 45 perc sokkal élvezhetőbb játékot hozott.

A végén maradt az 1-1, és az egy-egy pont.

Eredmény – OTP Bank Liga, 19. forduló:

Diósgyőri VTK – Haladás 1-1 (1-1)

Miskolc, 6000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor

Diósgyőr: Ribánszki – Vági, Gohér, Kádár, Vadász – Gosztonyi (Fernando, 75.), Elek, Takács P. (Abdouraman, 69.), Luque – Tisza, Rudolf (Bacsa, 58.). Vezetőedző: Szentes Lázár

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Búrány, 64.) – Kalász (Németh, 76.), Szakály (Ugrai, 64.), Nagy I. G., Fehér, Halmosi – Radó. Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerzők: Luque (22.), illetve Halmosi (12., 11-esből)

Sárga lap: Ribánszki (11.), Gosztonyi (61.), Abdouraman (88.), illetve Devecseri (22.), Fehér (34.), Tóth P. (49.), Kalász (63.), Halmosi (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik