Foci

Sir Alex tiszta vizet öntött a pohárba

sir alex ferguson (sir alex ferguson, )
sir alex ferguson (sir alex ferguson, )

Nem játszik a Manchester United a hétvégi csonka fordulóban, mert FA kupa negyeddöntőben a Chelsea ellen meccselnek vasárnap. Ferguson megtörte a BL-kiesés óta tartó csendet.

A Manchester United péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartott. A klub honlapján megjelent összefoglalóból kiderül, Sir Alex az utóbbi időben felmerült Rooney-pletyka kapcsán tiszta vizet öntött a pohárba és kitért a Real elleni visszavágó taktikájára is.

“Először a  Wayne Rooney-üggyel kezdjek? Vagy nem akrjátok, hogy beszéljek róla” – foglalta viccesen kérdésbe a sajtótájékoztató általa kijelölt tematikáját a mester, majd a választ meg sem várva rögtön folytatta.

“Amit az elmúlt napokban erről összehordtak az ostobaság. Már a felvetése is annak, hogy nem beszélünk egymással egyenesen nonszensz, ostobaság. Ezért két újságot ki is tiltottam a sajtótájékoztatóról és addig nem térhetnek vissza, amíg nem kérnek bocsánatot. Nincs semmiféle gond köztem és Rooney között” – közölte némi fenyegetéséllel ferguson, majd kitért a másik aktuális témára, a keddi Real Madid ellen elvesztett (1-2) és kiesést hozó BL meccsre.

“Rooney megértette, hogy taktikai okok miatt nem játszott. Úgy vélem, jól döntöttem. Meg kellett akadályoznunk, hogy Xabi Alonso szervezze a Real Madrid játékát és ezt Danny Welbeck tökéletesen végrehajtotta. Rooney a következő idényben is velünk lesz, erre a szavamat adom” – zárta rövidre a témát a 71 éves szakember. Viszont nem tért ki Cuneyt Cakir török játékvezetőre és arra, hogy kiállítást ért-e Nani szabálytalansága vagy sem.

A vasárnapi FA Kupa negyeddöntőre viszont igen: “Az én feladatom, hogy lendületet adjak a csapatnak, akik fantasztikusan játszottak kedden, mert tartozunk a rajongóinknak egy jó teljesítménnyel vasárnap. Kiváló motiváció, hogy 2004-ben nyertük meg utoljára az FA  Kupát! Rooney játszani fog vasárnap.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik