Foci

Pádár Anita beállította Bozsik fél évszazados rekordját

Pádár Anita (pádár anita, vágó attila, )
Pádár Anita (pádár anita, vágó attila, )

A magyar női labdarúgó-válogatott második meccsét megnyerte az Algarve Kupán. Pádár Anita 101. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, a portugáliai felkészülési torna első mérkőzésén Magyarország 1-0-ra kikapott Mexikótól, de ami fontosabb, a csapat támadója, a sorozatban 14-szeres magyar gólkirály, Pádár Anita századszor öltötte magára a válogatott mezét.

Sőt, Portugália ellen pénteken már 101-re nőtt ez a szám, vagyis beérte az Aranycsapat legendás jobbfedezetét, Bozsik “Cucu” Józsefet, aki szintén 101 alkalommal volt lépett pályára a magyar válogatottban. Pádárt a szünetben cserélte be Vágó Attila.

A hölgyek egyébként 2-0-ra elintézték a házigazdákat, Vágó Fanni duplájának köszönhetően. Csapatunk utolsó mérkőzésén Wales legjobbjaival találkozik, hétfőn.

“Már a szerdai meccsben is benne volt a győzelem, most viszont már nemcsak játékban, de eredményességben is felülmúltuk riválisunkat – mondta a mérkőzés után Vágó Attila. – A mai napon csak egy csapat volt a pályán, és az a magyar válogatott volt. Büszke vagyok a lányokra, mert esélyt sem adtak a portugáloknak, ha az első félidei lehetőségeinket értékesítjük, nagy különbségű győzelem lehetett volna a vége. Mindenki kitűnő teljesítmény nyújtott, az egész csapaté az érdem, de ki kell emelnem Vágó és Jakabfi játékát, ők nemzetközi szinten is kiemelkedő produkciót mutattak be. Ez a mérkőzés azt mutatta, hogy a magyar női labdarúgás elérheti a kitűzött céljait, ehhez három dolog szükségeltetik: munka, munka és munka.”

Eredmény – Algarve Kupa, 2. forduló
Magyarország – Portugália 2-0 (1-0)
A magyar csapat összeállítása: Szőcs Réka – Szeitl Szilvia (Sipos Lilla, 88.), Tálosi Szabina, Vesszős Mercédesz, Demeter Réka (Gál Tímea, 75.) – Csiszár Henrietta (Szarvas Alexandra, 83.), Smuczer Angéla (Tóth I Alexandra, 85.), Szuh Erika (Pádár Anita, 46.) – Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni, Kaján Zsanett (Szabó Gabriella, 68.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik