Foci

Magyar játékos igazolhat Liverpoolba

Sándor Károly Akadémia (sándor károly akadémia)
Sándor Károly Akadémia (sándor károly akadémia)

Napokon belül magyar játékost szerződtethet a Premier League szebb napokat is megélt élcsapata. Az MTKegy fiatal tehetség, a 16 éves belső védője Polgár Kristóf jelenleg már családjával a klub vendégszeretetét élvezi.

“Jelenleg is Liverpoolban tartózkodunk, itt vannak velünk Kristóf szülei is, akik szintén a klub vendégszeretetét élvezik, és a napokban megismerkednek a klubbal. Egyelőre csupán ennyi az úgynevezett hivatalos hír, de bízunk benne, hogy rövidesen már kevésbé kell óvatosan fogalmazni Kristóf jövőjét illetően. Az biztos, hogy izgalmas napok elé nézünk, és csak kevés választ el bennünket attól, hogy napokon belül új taggal bővüljön a liverpooli magyar légió” –fogalmazott. a csakfoci.hu kérdésére Pataky Tibor a CMG menedzseriroda igazgatója.

Az hogy ez örömhír vagy sem a fiatal játékos számára már más kérdés.

Az MTK-nak, egészen pontosan az Agárdi Sándor Károly Akadémiának évek óta élő kapcsolata van az angol egyesülettel. Első fecskeként  Németh Krisztián, Simon, Gulácsi Péter (kapus) hármast igazolta le a Pool az 1989-90-es korosztályból. Utánuk az 1991-es évfolyamból Pölösky Zsoltot érte ez a megtiszteltetés, majd az 1993-asok közül Adorján Krisztián, Hajdú Ádám és Poór Patrik került a szigetországban.

Mindannyian 16-17 évesek voltak akkor.

Nyugodtan kijelenthetjük, gyökeret verniük, áttörniük a felnőtt csapat köszöbét egyiküknek sem sikerült. Sőt, Németh, Simon, és Pölöskey több súlyos sérülést követően próbálja újraépíteni karrierjét. Közülök egyedül Német maradt légiós, ő jelenleg a holland Roda Jc játékosa, míg Simon, Pölöskey, Hajdú és Poór már újra magyar földön készül.

Egyelőre félsiker Gulácsi története. Őt többször kölcsönadta a Liverpool harmad, majd másodosztályú csapatoknak, jelenleg harmadik számú kapusa a Poolnak.

Sansza egyedül a január 19.-én 20. életévét betöltő Adorján Krisztiánnak van még arra, hogy “feltolja a fejét az igen magas angol vízszint fölé”. Ő az liverpooli U21-es csapat kapitánya, megúszta a sérüléseket, szeretik – talán neki sikerül.

Ha pesszimistán nézzük, az angol kapcsolat eredménye eddig hétből nulla. Ha optimistán, úgy hétből talán kétszer fél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik