Foci

Valverde: emelt fővel távozunk

Paris saint-Germain (paris saint-germain, psg, )
Paris saint-Germain (paris saint-germain, psg, )

Az arab milliárdos által tulajdonolt és finanszírozott francia kirakatcsapat, szerda este ha nehezen is, de 18 év után újra bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé. Így látták az edzők.

Az idegenbeli, valenciai 2-1-es győzelmet követően a francia szurkolók hazai pályán nyilván valamiféle gálaelőadást vártak kedvenc csapatuktól, ehhez képest szerda este a Valenciának majdnem sikerült kiénekelni a sajtot a Paris Saint-Germain játékosainak szájából. Igazából nem sok hiányzott a hosszabbítás kiharcolásához (1-1).

A hazaiak olasz mestere, Carlo Ancelotti ennek megfelelően visszafogott volt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. “A Valencia kiváló csapat, így nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első játékrészben nem játszottunk jól, de a gól felébresztett minket, és a második félidőben már jobban öszpontosítottunk. Rendkívül fontos eredményt értünk el a klub számára, hiszen a PSG 18 éve nem volt BL negyeddöntőben. A BL-t megnyerni nagyon nehéz, ez nem lehet célunk. A célunk az, hogy mindent elkövessünk ezért” – nyilatkozta a menedzser.

A Valenciát irányító Ernesto Valverde érthetően szomorú volt, hiszen csapata jól játszott és közel kerültek a meglepetéshez. “Bár tudtuk, hozs nehéz, szinte lehetetlen lesz, mégis a továbbjutás reményével érkeztünk ide. Azt reméltük, ha sikerül gólt szereznünk, azzal elbizonytalanítanánk ellenfelünket. Nos, sikerült, de nem túl hamar kaptuk az egyenlítő gólt. Az öltözőben most mindenki szomorú, de a csapat bizonyított, így emelt fővel hagyjuk el a stadiont”– adott hangot szomorúságának Valverde.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik