Foci

A Juventus egyre éhesebb

Juventus (juventus)
Juventus (juventus)

Létezik olyan BL mérkőzés, ahol a győztes is és a vesztes is boldog? Igen! A Juventus - Celtic párharc ilyen volt.

A sima 2-0-as olasz győzelmet és továbbjutást (összesítésben 5-0) hozó szerda esti Juventus-Celtic Bajnokok Ligája mérkőzést követően – van ilyen – mindkét fél ekégedett volt. A Celtic a Barcelona őszi legyőzésével és a csoportkörből való továbbjutással már megtette a magáét, míg a bajnokság elején még gondokkal küzdő Juve egyre jobban játszik, vezeti a bajnokságot, a BL legjobb nyolc csapata közé jutott és ahogy Antonio Conte edző fogalmaz “egyre éhesebbek” a játékosai.

“Hosszú idő után ez első BL-idényünk, számos játékosomnak és nekem egyenesen a legelső. Nehéz csoportból jutottunk el a kieséses szakaszba, majd a legjobb nyolc közé, és most már egyre éhesebbek vagyunk. Két szintéren is harcolhatunk, ami sok energiát igényel. Nehéz a bajnokságot is megynerni és a BL-ben is helytállni egyszerre, ezért minden játékosomra – még azokra is, akik kevesebbet játszottak eddig – és az összes energiánkra szükség lesz. A jétékosaim végig harcolni fognak, ez az, amit elvárok tőlük” – nyilatkozta a mérkőzést követően a Juventus mestere, aki még hozzátette: “üdvözlöm a skót szurkolókat, akikről érdemes példát venni, hiszen még 2-0-as vezetésünknél is folyamatosan énekeltek.”

Kollégája, a Celtic menedzsere Neil Lennon: “Olyan eredményt értünk el a bajnokok ligájában, amire a klub büszke lehet és én is büszke vagyok ma este ebben a csodálatos arénában és remélem a játékosai sokat merítettek és léptek előre a BL meccseknek köszönhetően. Szurkolóink támogatása fantasztikus volt”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik