Foci

Mourinho: a jobb csapat veszített

Cuneyt Cakir (Cuneyt Cakir, manchester united, nani, )
Cuneyt Cakir (Cuneyt Cakir, manchester united, nani, )

A Real Madrid mestere a Manchester United felett aratott BL-győzelmet követően tőle szokatlan módon udvarias volt. Vagy őszinte. Vagy álszerény. Vagy sportszerű. Döntse el mindenki maga.

„A kiállítástól függetlenül a jobban játszó csapat veszített. Nem érdemeltünk győzelmet, ugyanis a játékunk nem volt jó. A kiállításról nem szeretnék nyilatkozni, mert nem vagyok benne biztos, hogy mi történt – adta meg mondanivalója alaphangját, José Mourinho a 2-1-es Real Madrid győzelmet hozó mérkőzést követő sajtótájékoztatón, de aztán később csak kitért a kérdéses szituációra. – Ferguson most hasonlóan érezhette magát, mint két éve én Pepe kiállításánál. A különbség annyi, hogy akkor szimulált az ellenfél, most egy kemény ütközést követően döntött rosszul a bíró – sárga lapot ért volna.”

Hogy mit is gondol Mourinho a kiállításról, azt lényegében egy perccel azt követően elmondta Sir Alex Fergosunnnak, hogy Cuneyt Cakir török játékvezető felmutatta a piros lapot Naninak. A portugál edző elhagyta a számára kijelölt zónát, odaballagott a Unitedet 27 éve irányító 71 éves szakemberhez, és száját eltakarva alighanem elismerte: sorry, főnök, ez nem ért pirosat.

Kétségtelen, leszámítva a furcsa kiállítást követő 14 percet, amikor a manchesteriek kissé megzavarodtak és a Real fordítani tudott, a pályán többnyire azt történt, amit Sir Alex a mérkőzést megelőzően kitalált.

„A kapusunk volt a mezőny legjobbja, még akkor is, amikor tizenegyen játszottunk tíz ellen. Ez nyilván azt jelzi, nem mi irányítottuk a játékot. Modric beállítása ugyan változást hozott, de a Manchester hamar magára talált, és benne volt a gól a játékukban. Nem vagyok biztos benne, hogy tizenegyen tizenegy ellen is nyertünk volna. Nem tudtunk olyan szinten játszani, mint a Barcelona ellen, többet vártam a csapatomtól” – nyilatkozta a Real mestere, ami után mindenki eldöntheti maga, hogy a sajtót remekül kezelő Mourinho most udvarias, sportszerű, álszerény vagy netán valóban őszinte volt…

A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik