Foci

Három világversenyre is kijuthat a labdarúgó-válogatott

Női labdarúgó válogatott (női labdarúgó válogatott, )
Női labdarúgó válogatott (női labdarúgó válogatott, )

Vágó Attila szövetségi kapitány állítja, mindez 2019-ig megvalósulhat az Európában is egyedülálló MLSZ támogatási rendszernek és szakmai stratégiának köszönhetően.

Az U19-es és az U17-es női nemzeti együttes szakmai munkájáért is felelős szakember szerint példaértékű az itthoni helyzet. Olyan lehetőséget kapnak, amelyet ha ki tudnak használni, a következő három világversenyre, a 2015-ös kanadai vb-re, a 2017-es Eb-re és 2019-es vb-re is kijuthat a csapat!

Vágó, aki 2007 és 2010 között már irányította a női válogatottat, hozzátette, sikerült egy olyan ösztöndíjrendszert kialakítani a magyar szövetségnek, amelyben hatvan női labdarúgó (15-15 fő U17-es és  U19-es, továbbá 30 fő felnőtt játékos) érdekelt. Elárulta, idén a felnőtt válogatott 109 napot lesz együtt, az U19-esek hetvenet, az U17-esek hatvanat, ez szerinte „még Európában is egyedülálló”.

A menetrend szerint április 16-án lesz a 2015-ös vb selejtezőinek sorsolása, szeptemberben és októberben pedig négy tétmeccs vár a nemzeti csapatra a sorozatban. Magyarország a harmadik kalapban van, így nem alapvető elvárás a vb-re való kijutás, de a szövetségi kapitány úgy vélte, versenyben kell lenni legalább a pótselejtezőt érő helyekért.

A női válogatott ma délután az első lépéseket mindehez a portugáliai Algarve Kupán teheti meg. Ezt a tornát az Eb-k és vb-k után a szakág legjelentősebb eseményének tartják. A magyarok ma 16 órától Mexikóval, majd a későbbiekben Portugáliával és Walesszel találkoznak, majd még egy helyosztó vár az együttesre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik