Foci

Fantasztikus jubileumra készülnek a Bajnokok Ligájában

Ryan Giggs (ryan giggs, )
Ryan Giggs (ryan giggs, )

Kedd este, a BL legjobb 16 csapata közötti Manchester United-Real Madrid mérkőzést akár előre hozott döntőnek is nevezhetjük, de ennél is nagyobb szó, ha a Ryan Giggs pályára lép, úgy ezredszer teszi ezt.

Miközben a kedd este kérdése az, hogy a kilencszeres BL (BEK) győztes Real Madrid vagy a háromszorszoros első Manchester United jut tovább az európai csúcsfutball a legjobb nyolc csapata közé érdemes megállni és fejet hajtani bizonyos Ryan Giggs előtt.

Nevezett futballista mindamellett, hogy idén november 29-én ünnepli a 40. születésnapját még igencsak aktív. Pályafutását mondjuk a városi riválisnál, a Citynél kezdte, de azt még 12-14 éves kora közt tette. Innen halászta le Sir Alex Ferguson, aki 1990-ben beemelte a felnőtt csapat kötelékébe. A főnök kezdetben balszélsőt játszatott a villámléptű sráccal, manapság már olykor a középpálya belső részére küldi.

Szinte hihetelen még leírni is; ebben a klubhűséget nem tisztelő, pénzirányította futballvilágban ő a fehér holló – 1987 óta, azaz 26 éve szolgálja a Manchester Unitedot. A jelenlegi manchesteri keretben találni olyan játékost – éppen kettőt -, akik még meg sem születtek akkor, amikor Giggs 1991-ben először húzta magára hivatalos mérkőzésen a felnőtt csapat mezét. Azóta 999-szer lépett pályára a klub (931), a walesi (64) és a brit (4) válogatott színeiben hivatalos mérkőzésen.

Ha kedd este “nevelőapja” pályára küldi – ha már a sajtótájékoztatóra őt jelölte, már miért ne tenné -, úgy jubilál.
Kérdés persze örömteli lesz-e az ünnep, vagy az egykori csapattárs és közönségkedvenc, jelenleg madridista C. Ronaldo belepiszkít?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik