Foci

Bale vezényelt, a Spurs lefocizta az Intert

gareth bale, tottenham (gareth bale, tottenham hotspur, )
gareth bale, tottenham (gareth bale, tottenham hotspur, )

Az Európa Liga negyeddöntőinek csúcsmeccsén a Tottenham 3-0-ra intézte el az Internazionalét. Gareth Bale gólt lőtt, és gólpasszt adott.

A játéknap csúcsmeccse a Tottenham-Inter találkozó volt, egyrészt a felek játékereje miatt, másrészt a londoniak, és Gareth Bale elképesztő formája miatt. A Spurs ugyanis az elmúlt hetekben sorra nyerni meccseit, a walesi játékos pedig futószalagon szállítja a gólokat.

Ráadásul az angolok most sem álltak le, és ki más, mint Bale szerzett vezetést a Tottenhamnek: a 6. percben Sigurdsson beadását bólintotta a kapuba. Nem sokkal később, az előkészítő volt a befejező, hiszen Sigurdsson is góllal jelentkezett, miután egy a kapusról kipattanó labdát közelről vágott a hálóba.

A szünet után, amikor a szépítésért hajtott az Inter, ismét büntetett a Spurs: ezúttal Bale adta a gólpasszt – szögletből – Verthongennek (3-0). Ezzel a sikerrel a Tottenham szinte bebiztosította a továbbjutást, hiszen az olaszoknak legalább négy gólt kellene lőniük a második mérkőzésen.

A Benfica is győztesen hagyta el a pályát, a portugálok Moreno találatának köszönhetik a Bordeaux elleni sikerüket. A Levante-Rubin Kazany meccse gólt nem, két piros lapot viszont hozott: mindkét oldalon egy-egy ember minuszban fejezték be az összecsapást a csapatok, míg a Basel otthon szerzett kétgólos előnyt a Zenittel szemben.

A játéknap többi mérkőzéséről, köztük a Chelsea vereségéről IDE és IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések
Basel – Zenit Szentpétervár 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Diaz (83.), Frei (93.-bünetőből) 
Piros lap: Neto (92.)

Benfica – Bordeaux 1-0 (1-0)
Gólszerző: Moreno (21.)

Levante – Rubin Kazany 0-0
Piros lap: Michel (54.) illetve Ansaldi (51.)

Tottenham – Internazionale 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Bale (6.), Sigurdsson (18.), Verthongen (53.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik