Foci

A Barcelonánál az sem számít, ha semmit sem nyernek idén

sandro rosell (sandro rosell, )
sandro rosell (sandro rosell, )

Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke szerint akár már március végén visszatérhet a labdarúgócsapat kispadjára Tito Vilanova vezetőedző.

A Barcelona edzőjének nyálmirigyéből decemberben rosszindulatú daganatot távolítottak el. Azóta Jordi Roura másodedző irányítja a katalán sztárgárdát, aki a balsikerű Bajnokok Ligája (Milan 2-0), Király Kupa (Real Madrid 3-1) és bajnoki (Real Madrid 2-1) meccsek után kapott hideget, meleget.

„Kétség sem férhet hozzá, hogy ha egy csapat elveszíti a vezetőjét, akkor erőtlenné válik” – mondta a gyengébb teljesítmények kapcsán Sandro Rosell, a Barcelona elnöke, és hozzátette, sportpszichológusok szerint egy együttesnek legalább 30 napra van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza vezetőedzője hiányát, így ami most történik a Barcelonával, az teljesen normális.

Vilanova hiányának negatív hatásáról beszélt Sergio Busquets, a Barca védekező középpályása is, aki azon a városi ünnepségen nyilatkozott, amelyen őt mint 2012 legjobb katalán labdarúgóját jutalmazták.

„Egyre jobban hiányzik a főnök, napról napra nehezebb nélküle – fogalmazott Busquets, aki ezzel együtt derűlátó a folytatást illetően. – Meggyőződésünk, hogy felépül, amihez hozzájárulhatunk azzal, ha sikereket érünk el a futballpályán. Biztos vagyok benne, s ezt társaim nevében is mondhatom, hogy a Bajnokok Ligájában túljutunk a Milanon az itáliai vereség ellenére is. És mint mindig, megint visszatalálunk a nagy sikerekhez vezető útra.”

Tito Vilanova a műtétje után a fiával teniszezett

Vilanova 2011 novemberében már átesett egy ugyanilyen operáción, a mostani beavatkozás után pedig január elején visszatért a Barcelonához, ám a hónap végén New Yorkba kellett utaznia további kezelésekre. „Nagyon jó a hangulata, teljes mértékben részt vesz az együttes mindennapi életében, és reméli, hogy a hónap végén már visszatérhet” – mondta Rosell. A klubelnök úgy fogalmazott, számára akkor tekinthető sikeresnek az idei szezon, ha Vilanova teljesen egészséges lesz. Kijelentette, amíg a szakember nem tér vissza, addig akkor sem keresnek új edzőt, ha semmit sem nyernek az idén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik