Foci

Hárommal nyert a Fradi Pápán

böde dániel (böde dániel, ftc, ferencváros, )
böde dániel (böde dániel, ftc, ferencváros, )

A télen megerősödött Ferencváros könnyedén nyert a Pápa otthonában az NB I. 18. fordulójában.

A zöld-fehérek a téli szünetben megszerezték Stanley Aborah-t, Junior Fellt, Quentin Martinust és Leonardót, vagyis remekül erősítettek, így vélhetően a dobogóért harcolnak majd tavasszal. Ezt vasárnap a Pápa ellen be is bizonyították, hiszen könnyedén hozták idei első bajnokijukat.

Ricardo Moniz együttese az első félidő elején még nem tudott mezőnyfölényben focizni, azonban a 17. percben érkezett az első találat: Böde szólója után Jenner elé került a játékszer, ő pedig nem tétovázott, szépen kilőtte a bal felsőt. Alig telt el pár perc, máris kettőnél járt a Fradi, ugyanis a friss szerzemény Aborah Martinus visszafejelt labdáját küldte a hálóba (0-2).

A két gól megfogta a hazaiakat, így a zöld-fehérek átvették a mérkőzés irányításást, és számos helyzetet kidolgoztak, az 54. percben a Pápának majdnem mégis összejött a szépítés, ám ajtó-ablak helyzetben Lagator nem találta el a labdát.

Végül a hajrában Böde fejese adta meg a kegyelemdöfést a Lombardnak, így a vége 0-3 lett. A Fradi ezzel a sikerrel a 8.-ról a 4. helyre ugrott előre.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló
Lombard Pápa – Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Jenner (17.), Aborah (23.), Böde (84.)

Pápa: Szűcs – Nagy S., Dlusztus, Balogh B., Présinger – Tajthy – Quintero(Szolga 72.), Tóth B., Arsic (Beliczky 64.) – Maric, Griffiths (Lagator, a szünetben) Vezetőedző: Zsivóczky Gyula. 

FTC: Jova – Besic, Junior Fell, Gyömbér, Sváb – Aborah (Hakola 68.), Cukic – Jenner, Józsi, Martinus (Martinus 79.) – Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Sárga lap: Arsic (14.), Maric (37.), Tóth B. (42.), Balogh B. (47.), illetve Martinus (40.), Aborah (59.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik