Foci

Meleg pillanatok várnak a Győrre és a Lokira

yannick (yannick, )
yannick (yannick, )

A listavezető ETO Kaposvárra, a bajnok Debrecen Kecskemétre látogat a labdarúgó NB I. 18. fordulójában, szombaton.

A Pécs 2-1-re verte az MTK-t, a Diósgyőr 1-0-ra az Eger együttesét a tavaszi első játéknapon az OTP Bank Ligában, de szombaton már a nagyüzem is beindul.

Négy mérkőzést rendeznek – várhatóan rossz talajon és némi napsütés kíséretében. A listavezető Győr sikerélmény után látogat Kaposvárra, hiszen Pintér Attila csapata hétközben kiverte a Budapest Honvédot a Magyar Kupából, így a négy közé jutott abban a sorozatban.

Már részben nyertese a fordulónak az ETO, hiszen a második helyen, hat ponttal követi az MTK, amely pécsi vereségével nem tudta megközelíteni a csapatot. A győrieknél Dudás és Stanisic sérült, ők nem lehetnek ott Kaposváron. A somogyiak nyugodtan készülhettek a tavaszi szezonra, Prukner László a legerősebb csapatát küldheti harcba.

A Győr mögött tíz ponttal maradt le ez idáig a bajnok Debrecen, amely Kecskemétre látogat. Sok sérültje van Kondás Elemérnek, nem játszhat Selim Bouadla, Marcolini, Novakovic, Szűcs, Wague, Bernáth Csaba, Kulcsár, valamint Adamo Coulibaly sincs olyan állapotban, hogy játszani tudjon.

Ezzel együtt esélyesebb a DVSC, mert a Kecskemét kerete teljesen kicserélődött a télen. Érdekesség, hogy az egykoron a KTE-ben feltűnt kameruni Yannick, aki a Debrecen játékosa volt két évig, most újra a lila-fehéreknél lép majd pályára, épp egykori csapattársai ellen.

Az Újpest már a március 10-i Ferencváros elleni derbire készül lélekben, de az első meccs legalább annyira fontos lesz, mint az, hiszen alaposan le van maradva az élbolytól a IV. kerületi együttes. A megerősödött Paks Tomislav Sivic vezetésével felveheti a kesztyűt a Megyeri úton, sőt, mi úgy gondoljuk, meg is nyerheti a meccset a vendégegyüttes.

Az egyetlen meccs, amelyet nem közvetít a televízió szombaton, a Haladás-Siófok találkozó. A szombathelyi pálya nagyon fel van ázva, így kérdéses, milyen minőségű játék alakulhat ki a Rohonci úton.

Labdarúgó NB I., 18. forduló, szombati program:
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Debreceni VSC-TEVA – 14 óra (M1)
Haladás – Siófok – 16 óra
Újpesti TE – MVM-Paks – 16 óra (Sport1)
Kaposvári Rákóczi – Győri ETO FC – 18 óra 30 (Sport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik