Foci

Kiütéses Milan-siker a Lazio ellen

ac milan (ac milan, )
ac milan (ac milan, )

A Seria A 27. fordulójának egyetlen szombati mérkőzésén az AC Milan simán elintézte a mérkőzést emberhátrányban befejező Laziót.

A fordulót pénteken a bajnok Juventus nyitotta Nápolyban, de egy döntetlennél többre nem voltak képesek a Zebrák idegenben, így a tabella első két helyezettje lehetőséget adott a harmadik Laziónak és a negyedik Milannak a felzárkózásra. A rómaiak ugyanis 12, a milánóiak 14 pontra voltak a Juvétól, ám ez szombat estére megváltozott.

Az AC Milan a 40. percben Pazzini találtával kezdte meg a gólgyártást a Giuseppe Meazzában, ám ekkor már emberhátrányban volt a Lazio: a játékvezető Candrevát a 16. percben állította ki, mivel gólhelyzetben rántotta le El Shaarawyt. A szünet előtt Boateng duplázta meg a hazaiak előnyét, miután a gólszerző fejese egy szöglet után kijött a római kapusról.

A fordulás után sem állt be védekezni a Milan, ennek pedig egy újabb találat lett a gyümölcse: a 60. percben Pazzini tudott duplázni. Végül maradt a 3-0, amivel a piros-feketék megelőzték a Laziót és felléptek a 3. helyre.

Eredmény – Seria A, 27. forduló
AC Milan – Lazio 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Pazzini (40., 60.), Boateng (44.)
Piros lap: Candreva (16.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik