Foci

Pécsi győzelemmel rajtolt az OTP Bank Liga

pécs mtk (pécsi mfc, pmfc, mtk, )
pécs mtk (pécsi mfc, pmfc, mtk, )

A labdarúgó NB I. első idei mérkőzésén az MTK 2-1-re kikapott a PMFC otthonában egy küzdelmes, gyenge talajon megrendezett találkozón.

A megerősödött Pécs és a mindig veszélyes MTK összecsapásával kezdődött a labdarúgó NB I. tavaszi szezonja (legalábbis a naptárat tekintve, egyébiránt a 18. forduló kezdődött pénteken).

A vendégek vezetőedzője, Garami József minden idők legidősebb NB I.-es trénere lett pénteken, hiszen Ilovszky Rudolfot megelőzve, 73 évesen és 204 naposan ült az MTK kispadján (vagy inkább állt előtte).

A Pécs kezdte jobban a meccset és a 8. percben meg is szerezte a vezetést: Hidvégi fellökte a pécsi támadót a kaputól 20 méterre, a szabadrúgáshoz Zeljkovic állt oda, és mesterien tekert a fővárosiak kapujába, Hegedűs nem tudott mit kezdeni a labdával (1-0).

A találkozót rendkívül rossz talajon rendezték, így már rögtön az első meccsen megállapíthattuk: az évek során hangoztatott fejlesztéseket nem tették meg az NB I.-es csapatok (a Haladás pályája is aggasztó állapotban van a szombati meccs előtt).

A pécsiek a gól után teljesen magukhoz ragadták a kezdeményezést, és bár Vassnak volt egy próbálkozása, a 25. percben kettőre nőtt a hazai előny: egy baloldali szöglet után Grumic talált közelről a kapuba (2-0).

A 34. percben Tischler került nagy helyzetbe egy lecsorgó labdát követően, de lövése mellément. Egy perc múlva Grumic lőtt nagy helyzetben az égbe. A 36. percben szépített az MTK: Ladányi kapta a labdát a 16-os bal oldalánál, és el is lőtte 15 méterről, bátran, a labda utat talált Dibusz kapujában (2-1).

Az 58. percben Vass Patrikot ugratták ki ügyesen, a támadó megtolta Dibusz mellett, ütköztek, végül Vass kapott sárgát, műesésért. Az MTK csapatában a 18 éves Bese Barnabás beállása után megélénkült a jobb oldal, a hazaiaknál pedig Horváth Zsolt igyekezett leginkább.

A 90. percben egy szép pécsi kontra végén még kialakult egy nagyobb helyzet, de gól már nem született. A Pécs fontos sikert aratott Garami József egykori sikerei helyszínén, és máris három (!) helyet ugrott előre a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 18. forduló:

Pécsi MFC-Mathias – MTK 2-1 (2-1)

Pécs, 2500 néző, vezette: Solymosi

Pécs: Dibusz – Lázár, Balogh B., Causic, Zeljkovic – Uzoma – Horváth A. (Koller, 77.), Nagy (Márkvárt, 67.), Grumic, Wittrédi – Simon (Horváth Zs., 59.). Vezetőedző: Márton Gábor

MTK: Hegedűs – Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Ladányi, Zsidai – Vass (Bese, 62.), Pölöskei – Kanta – Tischler (Balajti, 82.). Vezetőedző: Garami József

Gólszerzők: Zeljkovic (8.), Grumic (25.), illetve Ladányi (36.)

Sárga lap: Horváth A. (65.), Horváth Zs. (91.), illetve Kanta (9.), Vass (58.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik