Foci

Giggs 39 évesen is hosszabbított

Ryan Giggs (ryan giggs, )
Ryan Giggs (ryan giggs, )

A Manchester United labdarúgócsapatának ikonja egy évvel meghosszabbította szerződését.

Nemrégiben írtunk Ryan Giggs elnyűhetetlenségéről, a Vörös Ördögök középpályása ugyanis a múlt hétvégén 999. tétmeccsét például góllal ünnepelte a Queens Park Rangers elleni bajnokin. Az ikon 1991. március 2-án mutatkozott be a Manchester United színeiben, azóta szolgálja hűséggel a klubot.

Giggs ugyanakkor még egyáltalán nem gondolkodik a visszavonuláson, ugyanis biztossá vált, hoyg egy újabb szezonba (a 24.-be) is belevág: egy évvel meghosszabbította ugyanis a szerződését. A walesi klasszis 12 bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját, négy-négy FA-kupát és angol Ligakupát nyert eddig az együttesel, de még ebben a szezonban tovább szaporíthatja trófeái számát.

„Mit is mondhatnék Ryanről, amit már nem mondtak el korábban mások? Csodálatos futballista és nagyszerű ember. Mindannyiunk számára követendő példa kell, hogy legyen. Még mindig fantasztikus energiával veti bele magát a meccsekbe, hétről hétre hagyja maga mögött az újabb mérföldköveket. A modern labdarúgásban az is elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaki megszakítás nélkül 23 szezonon át gólt tudjon lőni neki sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy újabb egy évig elkötelezte magát hozzánk” – mondta a manchesteri klub honlapjának Sir Alex Ferguson, a csapat menedzsere.

Giggs szombaton, a Norwich City elleni bajnokin játszhatja pályafutása 1000. tétmérkőzését, ebben benne vannak a válogatott meccsek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik