Foci

Nyilasi Tibor: Tüzes lesz a tavaszi bajnokság

Az MLSZ sportigazgatója szerint a Ferencváros odaérhet a dobogóra a labdarúgó NB I. tavaszi szezonjának végén.

A Magyar Labdarúgó Szövetség kérdezte meg a Ferencváros legendás játékosát arról, milyen tavaszi szezonra számít. Nyíl szerint tüzes, tartalmas lesz a bajnokság, ahol már az első három forduló dönthet a bajnoki címről: ha ugyanis a Győr remekel, akkor nem lehet megállítani a későbbiekben a jelenlegi listavezetőt.

A Videotonról szerinte lekerült a teher, és a magyar foci profitált a fehérváriak EL-szerepléséből. Az MLSZ sportigazgatójának a külföldiekre építő koncepció és a magyar játékosokat előtérbe helyező stratégia is szimpatikus, mert örömteli, hogy a határok nem zártak manapság a labdarúgásban.

A Ferencváros, a Diósgyőr és az Újpest lehet a Győr–DVSC–Videoton–MTK négyes üldöző triója, és a zöldek felkészülését izgalmasnak nevezte az Üllői út egykori sztárja. Szerinte a Fradi számára elérhető cél a dobogó. Moniz csapatának plusz lendületet adhat, ha a március 10-én esedékes Fradi-Újpestet rangadót követően – garantált a telt ház – otthon tartják a három pontot. Az Újpest szurkolói türelmetlenek, a DVTK pedig kifulladni látszik, így az új játékosok érkezése előreviheti a csapat fejlődését véli.

Nyilasi Tibor úgy gondolja, az Egernek új klubmodellt kell felállítania, ellenben a Siófok Minarik Edéje, Horváth Károly szellemisége azért tesz jót a magyar focinak, mert befogadja azokat a fiatalokat, akik máshol nem kapnak szerepet.

Videó Nyilasi Tibor a tavaszi szezonkezdetről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik