Foci

Benítez kifakadt: Valaki nagyot hibázott

rafael benitez (rafael benitez, )
rafael benitez (rafael benitez, )

A Chelsea-szurkolóknál kegyvesztett vezetőedző, Rafael Benítez bejelentette, hogy a szezon végén távozik a labdarúgó Premier League negyedik helyén álló, az FA Kupában negyeddöntős csapattól.

Az idény közben, novemberben kinevezett spanyol szakvezető állandó céltáblája a drukkereknek, és a Middlesbrough ellen szerda este 2-0-ra megnyert FA Kupa-meccs után közölte: az ő sértegetésére dalokat költő és transzparenseket gyártó szimpatizánsoknak már nem kell időt pazarolniuk rá.

A Bajnokok Ligája-címvédő csapat trénere szerint három hónap alatt bebizonyította, hogy minden meccset szeretne megnyerni, ám ha a szurkolók egy csoportja csak kritikákat fogalmaz meg, az azt jelenti, hogy nem tisztelik a klubot.

Rafa Benítez ugyanakkor beszólt a munkaadójának is, ugyanis szerinte a Chelsea tehet a kialakult problémáról:

„Valaki itt óriási hibát követett el. Engem csak ideiglenesen neveztek ki vezetőedzőnek, így nem velem kellene törődni, hanem a csapatot kellene biztatni” – mondta Benítez.

A spanyol szakember többször is felemlegette abbéli sérelmét, hogy csak ideiglenesen bízták meg a csapat irányításával, ugyanakkor minden felelősség az övé. Nagyon úgy fest, hogy Roman Abramovics döntését kérdőjelezi meg, az orosz milliárdos azonban nem éppen a toleranciájáról híres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik