Foci

Születésnapján jutott elődöntőbe a Bayern

Bayern München (bayern münchen, )
Bayern München (bayern münchen, )

A Német Kupa negyeddöntőjében a Bayern München 1-0-ra győzte le a címvédő Borussia Dortmundot, így a bajorok lesznek ott az elődöntőben.

Igazi csúcspárosítást tartogatott a Német Kupa negyeddöntőinek szerda esti programja, hiszen az előző szezonban bajnokságot és kupát nyerő Dortmund a Bayern Münchennel csapott össze, ráadásul az Allianz Arénában. Bajner Bálintot nem nevezte a keretbe Jürgen Klopp.

A találkozó első félideje egyébként kevés helyzetet, de annál nagyobb küzdelmet hozott, bár többnyire a Bőrnadrágosok támadtak. A vendégek szinte alig lépték át a felezőt, de a védelmük a helyén volt, több müncheni akciót is megakadályoztak. Azonban a 43. percben nagyot hibázott a sárga-feketék hátsó alakzata, hiszen Arjen Robben 18 méterre vett le egy labdát a vendégek tizenhatosa előtt, és nem támadták meg. Ez elég volt a hollandnak, felnézett, majd ballal kilőtte a jobb pipát (1-0).

A második félidő kezdése után tíz másodperccel ismét betalálhatott volna a Bayern, de Weidenfeller védeni tudott. A dortmund is magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, de hiába, komoly ziccerük nem volt a találkozón, míg a hazaiak saját pontatlanságaiknak is köszönhetik, hogy nem lett nagyobb különbségű a sikerük.

Így a Bayern pont a 113. születésnapján vívta ki az elődöntős szereplést: a müncheni alakulatot 1900. február 27-én alapították.

A játéknap másik negyeddönőtjében a Stuttgart – Hajnal Tamás csak a padon kapott helyet – 2-0-ra nyert a Bochum ellen, míg kedden a Freiburg és a Wolfsburg jutott be az elődöntőbe.

Eredmények – Német Kupa, negyeddöntő
Bayern München – Borussia Dortmund 1-0 (1-0)Ű
Gólszerző: Robben (43.)

Stuttgart – Bochum 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Gentner (18.), Ibisevic (81.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik