Foci

Összejött a United-Chelsea negyeddöntő

middlesbrough chelsea (middlesbrough, chelsea, )
middlesbrough chelsea (middlesbrough, chelsea, )

Az angol FA-kupában a Chelsea 2-0-ra győzött a Middlesbrough otthonában, így a nyolc közé jutott, ahol a Manchester Uniteddel találkozik.

Egyetlen kiadó hely volt még az angol FA-kupa negyeddöntős mezőnyében, a Manchester United, amely a Readinget 2-1-re verte, várta leendő ellenfelét.

Az már korábban eldőlt, hogy Everton-Wigan, Manchester City-Barnsley és Milwall-Blackburn találkozókat rendeznek még a nyolc között.

A Chelsea kezdőjébe ezúttal is beemelt egy váratlan nevet Rafa Benitez, a 19 éves holland Nathan Ake-et, aki egyfajta Guullit-klón, legalábbis fizimiskáját tekintve. A kispadon kezdett Lampard és Hazard is.

Az első félidő igazi nagy helyzet nélkül lement, ismerkedtek egymással a csapatok. Nem úgy a másodikban, ahol rövid idő után megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Benayoun átadását Ramires használta ki. Aztán az izraeli gólpasszadó lement, helyére beállt Hazard, és ő is adott egy asszisztot, ő Mosesnek.

A Chelsea kényszerhelyzetben van, valamit mutatnia kell Beniteznek is, így a győzelem és a továbbjutás után levegőhöz jutott a spanyol edző és a londoni alakulat is.

Eredmény – EuroChallenge Kupa, 2. csoportkör, 6. forduló:

Middlesbrough – Chelsea 0-2 (0-0)
gólszerzők: Ramires (51.), Moses (73.)

Továbbjutott a Chelsea.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik