Foci

„Mindenben felülmúltuk a Barcát”

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A Real Madrid háza táján mindenki tökéletes teljesítményről beszélt a Barcelona legyőzését követően, a katalánok gyorsan túllépnének a vereségen. José Mourinho helyett Iker Casillas képviselte a Realt a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Kedden este rendezték a spanyol Király Kupa egyik elődöntőjének a visszavágóját, a Real Madrid együttese pedig a hazai 1-1-es döntetlen után remek játékkal rukkolt elő a Nou Campban, 3-1-re nyerni tudott az ősi rivális otthonában, így 4-2-es összesítéssel búcsúztatta a címvédő Barcelonát. A nagyszerű eredmény Cristiano Ronaldo jó játékának is köszönhető, a portugál klasszis duplával vette ki a részét a megérdemelt sikerből.

„Kiemelkedően jó meccsünk volt. A hozzáállásunk remek volt, sokkal jobbak voltunk, mint a Barca. Nagyon nehéz dolog három gólt lőni a Nou Campban, de a csapat lenyűgöző munkát végzett” – mondta a lefújás után a luzitán, aki szerint ez a siker hatalmas lökést adhat csapatának a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-visszavágó előtt. Ott is 1-1-ről várják a madridiak az angliai visszavágót.

A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho Iker Casillast küldte maga helyett a találkozót követő sajtótájékoztatóra. A mérkőzést sérülése miatt kihagyó portás nem akart a Barcelonával foglalkozni, ellenben saját csapattársait az egekig magasztalta:

„Elképesztőek voltak a csapattársaim. Védekezésben nagyon jó teljesítménnyel rukkoltak elő, de igazából minden területen felülmúltuk a Barcelonát. Tízből tízest kell adnom a teljesítményükre, tökéletes volt minden, taktikailag az első perctől az utolsóig jobbak voltunk. Ezt a sikert minden Real Madrid-drukkernek ajánlom, igaz, a döntőt még nem nyertük meg” – mondta a klubikon.

A Tito Villanovát helyettesítő Jordi Roura érthetően kevésbé boldogan nyilatkozott a sajtó munkatársainak a lefújást követően:

„Gyorsan túl kell lépnünk ezen a vereségen, és az AC Milan elleni BL-párharcra kell fókuszálnunk. Eredményesen játszott ellenünk a Madrid, de nem mondanám, hogy lejátszottak minket, apróságok döntöttek” – így Roura.

A Barcelona a bajnokságban vághat vissza a Real Madridnak, a hétvégén ugyanis a Santiago Bernabéuban rendeznek klasszikust, ezúttal a bajnokság keretein belül. Ugyanakkor – elnézve a Barca utóbbi időben mutatott formáját – egyáltalán nem biztos, hogy sikerül revansot venniük.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik