Foci

Győrben több piros lap született, mint gól

győri eto fc (győr, győri eto fc)
győri eto fc (győr, győri eto fc)

A Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB I. listavezetője, a Győr 2-0-ra nyert a mérkőzést nyolc emberrel befejező Honvéd ellen.

A párharc első mérkőzését is az ETO nyerte meg: szombaton a győriek Kink bünetőjével kerültek egygólos előnybe a Budapest Honvéd ellen.

A szerdai visszavágón is jól tartotta magát a fővárosi gárda, több helyzet dolgoztak ki, mint a Győr, ám az első félidő végére feljavult a hazaiak játéka, és kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Ám a zöld-fehérek ha nem is gól-, de emberelőnybe kerültek, hiszen Diarrát vélhetően jogtalanul állította ki a játékvezető.

Aztán a vendégek a második félidőben is elveszítették egy játékosukat: Ignjatovic ugyanis visszahúzta a gólhelyzetben lévő Trajkovicot, így a 65. percben már csak kilencen maradtak a pályán a fővárosiak.

Ekkor már tudott gólt lőni a Győr, hiszen a 70. percben Völgyi szabadrúgásból varázsolta be a labdát a hálóba, majd hatperccel később Kamber fejesével duplázták meg előnyüket a győriek.

Itt azonban nem volt még vége a találkozónak, a téli szerzemény Davide Lanzafame rendezett mészárlást, mivel előbb felrúgta Strestiket, majd Liptákba kötött bele, így újra villant a piros. Végül maradt a 2-0, vagyis összesítésben 3-0-val jutott be az elődöntőbe a Győr.

A Vasas szerda délután biztosította a helyét a legjobb négy között, míg a Videoton minden bizonnyal játék nélkül megy majd tovább.

Eredmény – Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Győri ETO – Budapest honvéd 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Völgyi (70.), Kamber (76.)
Piros lap: Diarra (45.), Ignjatovic (65.), Lanzafame (85.)
Továbbjutott a Győr, 3-0-s összesítéssel.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik