Foci

Három további edző is érintett lehet a bundabotrányban

Ante Sapina (ante sapina, )
Ante Sapina (ante sapina, )

rangado.hu-nak úgy látszik, belső informátorai vannak mind a magyar ügyészségen, mind pedig a bochumi rendőrségen, hiszen most már német nyelvű kihallgatási adatokra hivatkozva állít elképesztő dolgokat a magyar pontvadászatról.

A honlap most Ante Sapina, az Európát behálózó fogadási maffia egyik vezetőjének kihallgatási jegyzőkönyvét mutatják be (itt) és idéznek is belőle. A „bundavezér” azt vallja például: a magyar bajnokság több csapat számára semmilyen jelentőséggel nem bír. Azt mondja, hogy a játékosok úgy tekintenek rá, mint egy unalmas, kötelezően letudandó gyakorlatra.

Sapina magyarországi embere a jegyzőkönyvek szerint A. Attila, a Siófok egykori játékosa volt, mindezt egy 2009. május 1-én lehallgatott telefonbeszélgetés bizonyítja, amiből kiderül, bizonyos Marijó Cvrtak és Attila (A. Attila) egyeztet egy MTK-Siófok meccsel kapcsolatban. A vallomásokból kiderül, hogy a másik magyarországi játékos kapcsolatot S. Tamás jelentette, aki akkor a Vasasban focizott.

A rangado.hu úgy tudja, Marijo Cvrtak egy korábbi vallomásában azt mondta, hogy a bundázó magyar focisták a sípcsontvédőjükbe mobiltelefont raktak, hogy az utolsó pillanatig értesíteni lehessen őket, miként kell egy-egy meccset befolyásolni. A lehallgatott beszélgetésekből kiderül az is, hogy 2009-ben három olyan edző is volt, akihez fordulhattak a bundamaffia tagjai. Egyikük magyar, ketten nem magyar állampolgárok, a bundaügyben semelyikük neve nem merült fel eddig. Az edzők pontos beazonosításán dolgozik a Rangadó.hu.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) adatai alapján a gyanú szerint 33 hazai és nemzetközi futballmérkőzés eredményét manipulálták. A gyanúsítottak száma a nyomozati szakasz végére 50-ről 46-ra csökkent. E héttől már a – legfeljebb 90 napig terjedő – vádelőkészítő szakasz tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik