Foci

A Barcelona edzője már előre bírózik

Barca-Real szuperkupa 2011 (labdarúgás, foci, fc barcelona, real madrd, szuperkupa, )
Barca-Real szuperkupa 2011 (labdarúgás, foci, fc barcelona, real madrd, szuperkupa, )

A Barcelona védelme 11 mérkőzés óta gólképes. A Realnak már csak a kupa és a BL maradt. Ezek a kedd esti  Copa del Rey elődöntő-visszavágó előzményei. Minden más eldől 21 órától.

A spanyol Király Kupa minden évben tartogat érdekességeket. Idén például azt, hogy az elődöntőben összetalálkozott a két óriás, a Barcelona és a Real Madrid. Az első mérkőzés a Bernabeuban 1-1-es döntetlent hozott, így a barcelonai visszavágót talán a katalán csapat várja hajszálnyi előnnyel, ugyanakkor megjegyzendő, a Barcelona mindössze egy mérkőzését nyerte meg utolsó hat Real elleni találkozójából…

A Tito Vilanova edzőt továbbra is nélkülöző Barca továbbjutásához egy 0-0-as eredmény is elegendő lenne, de ahogy Dani Alves fogalmazott: „A mi stílusunkkal nem lehet 0-0-ra játszani, ezért ahogy mindig, most is győzelemre hajtunk, nem az eredmény őrzésére.”

Kétségtelen, a Barcelona labdajáratásra, labdavesztést követő azonnali visszatámadásra épülő játéka jobbára az ellenfél térfelén zajlik. Ugyanakkor tény, Iniestáék az első mérkőzésen céltalanul járatták a labdát körbe-körbe, és csak egy kapitális Callejon-hibának köszönhették a vezetést. Az is tény, hogy az elmúlt 11 mérkőzésük mindegyikén kaptak gólt.

A Real Madrid tanulhatott az elmúlt heti Milan–Barcelona BL-meccsből is – nem mintha Mourinhónak nem lenne nyitott könyv a Barcelona játéka. A San Siróban úgy kapott ki a Barcelona, hogy lényegében momentuma sem volt.

Madridi részről Pepe – aki a meccs napján ünnepli 30. születésnapját – törte meg a felkészülés csendjét egy szokványos „csapatként kell játszanunk” panellel, majd hozzátette: „Meg kell tennünk mindent, amit a mester kér tőlünk.” Ettől persze senki nem lett okosabb… Egy biztos, a Barca elöl is, hátul is gólképes, a Madrid pedig mindenképp nyerni akar, hiszen a bajnokság már elszállt, egyedül a BL és a kupa maradt trófeaként számukra – így jó meccs lesz.

A ma este 21 órakor (közvetíti a Digi Sport 1, és a www.sport24.hu ) kezdődő rangadó azon túl, hogy ki kerül a Király Kupa döntőjébe – vagy másként Messi, vagy CR7 örül a végén? -, két dolgot dönt még el. Egyrészt a Barca győzelme esetén a két csapat egymás elleni mérlegét tekintve utolérheti a Realt (223 meccsből 88 Real, 87 Barca győzelem mellett 48 döntetlen). Másrészt kiderül, Lionel Messi beéri-e Alfredo Di Stéfano El Clásicókra vonatkozó rekordját. Az argentin eddig 17 gólt rúgott, míg neves elődje 18-at.

A Barcelona edzője már előre bírózik

A spanyol Király Kupa keddi rangadóját Alberto Undiano Mallecano vezeti, akiről a barcelonaiak nem őriznek jó emlékeket. Állításuk szerint a 2011-es Szuper Kupa fináléban a spori rengeteg szabálytalanságot nézett el a madridiaknak.

„Reméljük, hogy a döntései ezúttal nem fogják befolyásolni a mérkőzés végeredményét, és most észrevétlen marad a pályán” – nyilatkozta Jordi Roura, aki Tito Vilanova vezetőedző betegsége miatt tavaly december óta irányítja a Barcelonát.

Mourinho a Real mai sajtótájékoztatóján nem maradt adós: “Szeretném tartani magamat azokhoz a tanításokhoz, amelyet az idők során a Barcelonától kaptamEzek a leckék a sportszerűségről és arról szóltak, nem gyakorlunk nyomást a bírókra és nem játszunk el szabálytalanságokat azért, hogy az ellenfelünk lapokat kapjon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik