Foci

Mario Balotelli nem ült fel a provokációnak

mario balotelli (mario balotelli, )
mario balotelli (mario balotelli, )

Az AC Milan labdarúgóját rasszista megnyilvánulásokkal ingerelték korábbi csapata, az Internazionale szurkolói vasárnap este, az olasz bajnokság 26. fordulójának rangadóján.

Az AC Milan sokáig vezetett az Inter ellen az olasz labdarúgó-bajnokságban, de a csereként beálló Schelotto pontot mentett az Internek az olasz bajnokság vasárnap esti csúcsrangadóján. De nem csak a játékról szólt a meccs.

Az 1-1-re végződött találkozón a Inter drukkerei folyamatosan kifütyülték a 2006-tól 2010 nyaráig klubjuknál szerepelt csatárt, s közben banán alakú léggömböket lengettek. Az olasz válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmes, botrányairól is elhíresült futballista ugyanakkor nem ült fel a provokációnak, kiválóan játszott, lövéseit, fejesét követően többször is csak Samir Handanovic kapus bravúrjának köszönhetően kerülte el az Inter a gólt, s csak a második félidőben reagált a sértésekre: mutatóujját a szája elé tartva „kért csendet” a kék-feketék szimpatizánsaitól.

„Balotelli remekül kezelte a helyzetet – dicsérte a Manchester Citytől januárban szerződtetett játékosát a mérkőzés után Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője. – Azt sajnálom csak, hogy nem sikerült gólt szereznie. Nem szabad elfelejteni, hogy mindössze 22 éves, ráadásul volt csapata ellen játszott, így biztosan nagy volt rajta a nyomás.”
A döntetlennel a Milan 45 ponttal a harmadik, míg az Inter 44 pontjával az ötödik a tabellán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik