Foci

Dortmundi pofon a magyar focinak

Bajner Bálint (bajner bálint, borussia dortmund, )
Bajner Bálint (bajner bálint, borussia dortmund, )

Ugyan csak a sérüléseknek, eltiltásoknak köszönhetően, mégis, vasárnap a német bajnok csapatában mutatkozott be a magyar Bajner Bálint.

Akárhogy is nézzük, azzal, hogy Bajner Bálintot bő negyed órára beállította Jürgen Klopp a vasárnapi Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 1-1 (0-1) Bundesliga bajnokin a vendégek csapatába, jelen állás szerint szempillantás alatt a legmagasabb szinten játszó labdarúgóvá vált – már ha azt nézzük, ki, milyen bajnokságban és annak melyik egyletében kergeti a labdát.

Mert mégiscsak arról a patinás klubról van szó, amely az utóbbi két évadban német bajnoknak mondhatja magát, stabil BL résztvevő, a klub otthonául szolgáló Westfalenstadion 80 708 főnyi helyére lényegében csak örökölni lehet a bérletet. Lehet itt Dzsudzsákozni, 3 millió eurónyi éves jövedelmet emlegetni, de lefogadom, válogatottunk és a Dinamo Moszkva baloldali támadója gondolkodás nélkül igazolna Dortmundba – még kevesebb fizetésért is -, ha hívnák.

De, miként lehetséges az, hogy ez a Szombathelyről elszármazott mindössze 22 éves 196 centis csatár, aki 2007-ben már a romániai Szalonta légiósa volt, majd megjárta a West Hamet is, Magyarországon nem nagyon tudott labdába rúgni?

Hogy lehet az, hogy a külföldi keringő után hazatérő, 2009-11-ig a Honvédban profiskodó játékos se Massimo Morales, se Szalai László, se Supka Attila nem látott annyi fantáziát, nem szentelt neki annyi figyelmet, hogy a fiatal játékos ne azt érezze, csak egy helyben tapos, nem kap kellő motivációt, szívet és önbizalmat a maradáshoz, a kiteljesedéshez?

Tény: Bajner jelenleg még nem tagja a Dortmund felnőtt keretének. A klub hivatalos oldalán az U23-as csapatban még arckép nélkül látható. Ugyanakkor itt boldog. Nem úgy, mint a Honvédban.

Nemrég azt nyilatkozta, soha ennyi figyelmet, egyéni képzést nem kapott, mint Dortmundban. Nyilván ezen van a hangsúly, így láthatóan jó helyen van, jól érzi magát, fejlődik. Nem úgy, mint a Honvédban.

A vasárnapi meccs után pedig azt mondta az nso-nak: “A játékostársaim mind dícsértek, azt mondták erre van szükség, csak így tovább.” Bajner láthatóan pozitív, alkotó jellegű környezetbe került. A Dortmundban alapvetés, minden játékosukból az adottságainak megfelelő maximumot akarják kihozni. És ha az élet úgy hozza, Jürgen Klopp gondolkodás nélkül újra bedobja a magyar játékost a mélyvízbe.

Ál naiv kérdés, de lehet, hogy ott valamit nagyon másképp csinálnak…?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik