Foci

Rooney ötéves volt, amikor Giggs bemutatkozott

Ryan Giggs, a Manchester United középpályása 999. tétmeccsét játszotta szombaton. Gólt is szerzett a klasszis focista a QPR ellen.

Az angol bajnokságot toronymagasan vezető Manchester Unitednek még mindig meghatározó játékosa a walesi Ryan Giggs, aki 39 évesen is kezdő volt például szombaton.

Sőt, a 999. tétmeccsét játszó középpályás góllal biztosította be a United győzelmét a Loftus Roadon, Nani passzát értékesítette, mellesleg végig a pályán volt Harry Redknapp együttese ellen.

Az ikon 1991. március 3-án mutatkozott be a Vörös Ördögök csapatában. Érdekesség, hogy karrierje egyik legszebb gólját is a Queens Park Rangers ellen szerezte, 1994. február 5-én – ez egy válogatásban a játékos legszebb 10 gólja közé esik.

A bámulatos karriert sok szempontból megvizsgálták már a szakemberek, most itt egy végtelen egyszerű megközelítés: egy táblázatban összesítették, ki, hány éves volt a United jelenlegi játékosai közül azon a bizonyos márciusi napon.

Ez alapján Scholes volt a legöregebb 1991-ben, ő már 16 éves volt, Wayne Rooney 5 éves és 5 hónapos, Robin van Persie még a nyolcadikat sem töltötte be. Smalling, a csapat egyik alapemberré váló védője 1 éves és négy hónapos volt 1991. március 3-án, Phil Jones és Nick Powell viszont még meg sem született…

Giggs is betalált a QPR ellen:

Videó – Giggs legszebb góljai (a QPR elleni 94-es gól 2:35-től):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik