Foci

A Dortmund ikszelt, Bajner debütált

mario götze (mario götze, )
mario götze (mario götze, )

A címvédő Borussia Dortmund 1-1-es döntetlent játszott a Borussia Mönchengladbach vendégeként a német labdarúgó-bajnokságban. Örömhír, hogy Bajner Bálint bemutatkozott a BvB-ben.

A sárga-feketék ugyan dominálták az első félidőt, azonban csak egygólos előnyt tudtak kidolgozni, Mario Götze értékesített egy büntetőt a felvonás végén. A kissé elkényelmesedő Dortmundot látva a hazai környezetben játszó Mönchengladbach magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, a mindössze 19 esztendős Younes találatával pedig egyenlíteni is tudott a 67. percben.

A folytatásban mind a két fél megszerezhette volna a győztes találatot, azonban itt Mlapa lőtt az oldalhálóba, ott pedig Kehl lőtt fölé ígéretes helyzetből, a két Borussia rangadója így 1-1-es döntetlennel ért véget. Nekünk, magyaroknak örömteli hír ugyanakkor, hogy Bajner Bálint a 71. percben debütált a BvB együttesében, a fiatal csatár Leitnert váltotta.

A Dortmund hátránya így 17 pont a listavezető Bayern München mögött.

A második mérkőzésen a Bayer Leverkusen 0-0-át játszott a Greuther Fürth otthonában. A sereghajtó hazai csapatban Varga József eltiltás, Stieber Zoltán pedig sérülés miatt nem játszott. A Fürth ebben az idényben még nem nyert hazai pályán.

Eredmény – Bundesliga, 23. forduló

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Younes (67.) illetve Götze (31. – 11-esből)

Greuther Fürth-Bayer Leverkusen 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik