Foci

Elbukott a kupadöntőben az óriásölő Bradford

Nathan Dyer (nathan dyer)
Nathan Dyer (nathan dyer)

A Swansea nyerte az angol Ligakupát miután legyőzte a negyedosztályú Bradford Cityt a sorozat fináléjában.

Ugyan két kiscsapat döntőzött az angol Ligakupában vasárnap délután, a Bradford miatt azért többen odafigyeltek a fináléra. A negyedosztályú csapat ugyanis a kupasorozat első fordulójától verekedte el magát a végső megméretésig, többek közt olyan csapatokat búcsúztatva, mint az Arsenal, a Wigan vagy az Aston Villa. Erre 51 éve, a Rochdale bravúrja óta nem volt példa.

A döntőben az a Swansea volt az ellenfele, amely szintén okozott meglepetéseket, elég csak a Liverpool és a Chelsea kiejtését említeni.

A Ligakupa-fináléban aztán már nem történt nagy meglepetés, a nagyon sima első félidő után Dyer és Michu találatával 2-0-ra vezetett a Premier League középmezőnyéhez tartozó walesi együttes. A folytatás után szinte azonnal jött Dyer újabb találata, majd az 56. percben pecsételődött meg végleg a Bradford sorsa, Matt Duke ugyanis piros lapot és büntetőt érően szabálytalankodott. A tizenegyes előtt De Guzman és a triplára vágyó Dyer kicsit összeszólalkozott, végül előbbi értékesítette a pontrúgást.

A folytatásban még De Guzman is meglőtte a saját maga második találatát, a Swansea így egy 5-0-s győzelemmel (korábban még nem volt ekkora arányú győzelem a sorozat döntőjében) érte el a klub legnagyobb sikerét és hódította el a Ligakupát. A Swansea a következő szezonban az Európa Ligában indulhat.

Eredmény – angol Ligakupa, döntő
Bradford City – Swansea 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Dyer (16., 48.), Michu (40.), De Guzman (59. – 11-esből, 90.)
Piros lap: Duke (56.)

Videó – a Swansea nyerte a Ligakupát:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik