Foci

Döntetlent hozott a milánói derbi

mario balotelli (mario balotelli, )
mario balotelli (mario balotelli, )

Az AC Milan sokáig vezetett az Inter ellen az olasz labdarúgó-bajnokságban, de a csereként beálló Schelotto pontot mentett csapatának.

Összességében a 221., a bajnokságban a 180. alkalommal rendezték meg a Derby della Madonninát, azaz a milánói városi rangadót, ezúttal az Inter volt a pályaválasztó. Ugyan a hazaiak azzal a tudattal várhatták a mérkőzést, hogy továbbjutottak az Európa Ligában a Kolozsvár ellen, a Rossoneri önbizalmára nagyobb hatással lehetett a Barcelona elleni 2-0-s győzelem a Bajnokok Ligájában.

Ez meglátszott a vendégek játékán, a Milannak több helyzete is akadt az első félidőben ezek közül El Shaarawy egyet gólra is váltott, jobb külsővel, gyönyörű mozdulattal talált be. Tulajdonképpen Handanovic bravúrjainak köszönhette az Inter, hogy nem került nagyobb bajba a szünetig, Mario Balotellit például valósággal megbabonázta a hálóőr, többször is hatástalanította az olasz csatár ígéretes próbálkozását.

A második felvonás elejére egyébként kissé rányomta a bélyegét, hogy hatalmas köd borította be a pályát, jó negyed órába telt, mire tisztultak a látási viszonyok. Fordulás után is egyébként a Milan veszélyeztetett előbb, Abbiattinak csak az 55. percben kellett először védenie, igaz akkor jó nagyot, Guarín próbálkozását tolta ki oldalra bravúrral. A folytatásban is a Milan tűnt aktívabbnak, azonban a 71. percben kissé bealudt a lombardok védelme, Nagatomo tökéletesen tekert középre, a nem sokkal korábban beálló Schelotto pedig a kapuba csúsztatott – élete első milánói derbijén.

A hajrában inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, igaz, a Milan előtt így is adódott két nagy lehetőség, ám El Shaarawy ollózós lövésébe belelépet Schelotto, Niang távoli bombáját pedig védte Handanovic. A végeredmény 1-1 lett, igazságos a döntetlen.

Eredmény – Serie A, 26. forduló
Internazionale – AC Milan 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Schelotto (71.) illetve El Shaarawy (21.)

Videó – a derbi góljai:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik