Foci

Gólszerzés közben sérült meg Huszti Szabolcs

huszti szabolcs (huszti szabolcs)
huszti szabolcs (huszti szabolcs)

A magyar labdarúgó gólpasszt adott, majd értékesített egy tizenegyest, de sérülés miatt le kellett cserélni a Hamburg elleni 5-1-es győzelem alkalmával. Szalai Ádám is gólhoz asszisztált, a Mainztól azonban csak döntetlenre futotta emberelőnyben.

Szombaton délután természetesen Huszti Szabolcs is ott volt a Hamburgot fogadó Hannover csapatában, a magyar szélsőnek pedig kulcsszerepe volt abban, hogy együttese igen korán meggyőző előnybe került. Előbb a 7. percben szabadrúgásból adott gólpasszt Dioufnak (apró szépséghiba, hogy a csatár lesen volt), majd a 39. minutumban egy büntetőt értékesített kíméletlenül.

Ám sajnos a lövésbe belesérült, gólöröm helyett a combját fájlalva terült el a gyepen, le is kellett cserélni.

A szünet előtt még volt egy hazai találat, így hiába egyenlített még korábban van der Vaart büntetőjével a Hamburg, 3-1-nél érte a csapatokat a szünet. Ya Konan a második félidőben is gólt tudott szerezni, illetve Abdellaoue is betalált, a Hannover pedig tulajdonképpen nagyon simán elintézte a Hamburgot, ezzel ráadásul fel is jött riválisa nyakára az európai kupaporondért folytatott versengésben.

Szalai Ádám is kezdő volt Mainzban és ő is adott egy gólpasszt, igaz, ha kicsit jobban kezeli le a labdát Benaglio kapus pocsék kirúgása után, akár ő is az üresen maradt kapuba lőhetett volna. Így Zimlinget szolgálta ki. A Wolfsburg gyorsan egyenlíteni tudott, majd úgy is kihúzta 1-1-es döntetlennel, hogy Madlung kiállítása miatt egy órát emberhátrányban játszottak.

A Bayern München mindeközben a Werder Bremennel meccselt hazai pályán, a bajorok pedig semmit sem bíztak a véletlenre, valósággal lefocizták a pályáról a bő egy félidőn át emberhátrányban játszó ellenfelüket, 6-1-re nyertek a Bőrnadrágosok. Mario Gomez duplázni tudott.

A Hajnal Tamást nélkülöző Stuttgart hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Nürnberggel.

Eredmények – Bundesliga, 23. forduló

Hannover – Hamburg 5-1 (3-1)
Gólszerzők: Diouf (7.), Huszti (39. – 11-esből), Ya Konan (45., 68.), Abdellaoue (85.) illetve van der Vaart (13. – 11-esből)

Mainz – Wolfsburg 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Zimling (5.) illetve Naldo (15.)
Piros lap: Madlung (30.)

Bayern München – Werder Bremen 6-1 (2-0)
Gólszerzők: Robben (25.), Martinez (29.), Selassie (49.), Gomez (52., 89.), Ribéry (86.) illetve De Bruyne (58.)
Piros lap: Prödl (44.)

Augsburg – Hoffenheim 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ji (45.), Molders (79.) illetve De Camargo (90+1.)

VfB Stuttgart – Nürnberg 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Traoré (51.) illetve Feulner (77.)

Schalke 04-Fortuna Düsseldorf 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Matip (29., 81.) illetve Bellinghausen (56.)

Videó – Huszti gólja és sérülése:

Videó – Szalai gólpassza:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik