Foci

Fordított a Real Madrid La Corunában

kaká, gonzalo higuain (kaká, gonzalo higuain, )
kaká, gonzalo higuain (kaká, gonzalo higuain, )

Félidőben még hátrányban volt José Mourinho csapata a spanyol labdarúgó-bajnokságban, de aztán a cserék után felfrissültek.

Cristiano Ronaldo 2011. szeptember 18. után először volt a cserepadon a Real Madridban a Deportivo elleni bajnokin.

José Mourinho vélhetően amiatt pihentette legnagyobb sztárját, mert a Real hamarosan Király Kupa-visszavágót játszik a Barcelonában, nem mellesleg a Manchester United otthonába látogat a BL-nyolcaddöntő második mérkőzésére. Mesut Özil sem volt ott a Real kezdőjében.

A Deporban viszont ott volt a Videotonnál egy évet eltöltő Kaká, és a Madridban is játszott egy Kaká, a korábbi aranylabdás. Az első félidőben lényegében lefocizta a Deportivo La Coruna a bajnoki második helyért küzdő királyiakat. A 34. percben ennek meglett az eredménye, Riki lőtt bal oldalról, 12 méterről kapura, Diego Lopeznek azt védenie kellett volna, de nem tette (1-0).

A 41. percben kettőre növelhette volna előnyét a kék-fehér együttes, de Pizzi lövését Marcelo a gólvonalról mentette. A 45. percben aztán egy Real-helyzet is akadt: Callejon a leshatárról indult, de a lövése elakadt Aranzubia kapusban.

A második félidőben kinyílt a Madrid, ez lehetőséget biztosított a hazaiaknak: Riki, Pizzi és Bruno Gama volt aktív. Az 58. percben le kellett cserélni a deporos Kakát, míg egy perccel korábban Mourinho hármat cserélt: bejött Özil, Khedira és Cristiano Ronaldo, Marcelo, Essien és Modric hagyta el a pályát.

A 73. percben egyenlített a Real: Kaká 17 méterről tekert a kapuba (1-1). A 78. percben Cristiano Ronaldo lövését védte nagy bravúrral Aranzubia, de tíz perccel később már nem volt mentség: Kaká ugratta ki Cristiano Ronaldót lesgyanús helyzetben, a portugál középre passzolt, ott pedig Higuain állt, aki nem hibázott (1-2).

A 91. percben Di Maria két sárga lapot kapott 15 másodpercen belül (a másodikat vélhetően reklamálásért), így kiállították Ez már nem osztott, nem szorzott, Kaká jó játékának köszönheten nyert a Real Madrid.

Eredmények – spanyol labdarúgó-bajnokság:

Mallorca – Getafe 1-3 (1-0)
gólszerzők: Dos Santos (24.), illetve Castro (71., 11-esből), Colunga (82., 88.)

Real Zaragoza – Valencia 2-2 (2-1)
gólszerzők: Apono (5., 11-esből), Postiga (22.), illetve Jonas (36., 69.)

Deportivo La Coruna – Real Madrid 1-2 (1-0)
gólszerzők: Riki (34.), illetve Kaká (73.), Higuain (88.)
piros lap: Di Maria (90.+1.)

A Real Madrid fordított idegenben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik