Foci

Előnyben a Győr és a Vasas

Tarmo-Kink(960x640).jpg (tarmo kink, )
Tarmo-Kink(960x640).jpg (tarmo kink, )

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján a Vasas hazai pályán verte a Siófokot, a Győr pedig Kispesten nyert. A játéknap öt góljából négy is büntetőből született.

Arról már írtunk, hogy a váci játékosok nem akartak kiállni a Videoton ellen, így az a mérkőzés elmaradt. Már az is korábban eldőlt, hogy a Debrecen továbbjutott a Létavértes ellen, vagyis két találkozón léptek pályára a csapatok szombaton.

Az egyiket Kispesten rendezték, ahol a Budapest Honvéd fogadta a bajnokságban listavezető Győrt. A kevés helyzetet hozó összecsapáson a Rába-partiak kerültek gól és emberelőnybe a 80. percben, Vécsei szabálytalankodott piros lapot és büntetőt érően, a Győrbe visszatérő Tarmo Kink pedig bevágta a tizenegyest. Egyenlített volna a tíz emberrel játszó Honvéd, azonban Lanzafame hiába harcolt ki egy tizenegyest, Stevanovic védte a próbálkozását.

A Vasas mindeközben két Nikolov által értékesített büntetővel elhúzott a Vasas ellen, majd Popovics akcióból volt eredményes, így az angyalföldiek megnyugtató előnybe kerültek. A 71. percben tíz emberre fogyatkozott a Siófok, Kiss Zoltán kapta meg második sárgáját, a Balaton-partiak pedig szépíteni is tudtak, Pál Szabolcs tizenegyesből volt eredményes. A vége 3-1 lett, a Vasas kedvező eredményről várhatja a visszavágót.

Eredmények – Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Budapest Honvéd – Győri ETO 0-1 (0-0)
Gólszerző: Kink (80. – 11-esből)
Piros lap: Vécsei (80.)

Vasas – FGSZ Siófok 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Nikolov (37., 58. – mindkettőt 11-esből), Popovics (65.) illetve Pál Sz. (83. – 11-esből)
Piros lap: Kiss Z. (73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik