Foci

Gyűlöletellenes kampányt indít az MLSZ

magyar válogatott (magyar válogatott, labdarúgás, elek ákos)
magyar válogatott (magyar válogatott, labdarúgás, elek ákos)

Szigorodik a gyűlöletkeltő viselkedéssel szembeni fellépés az OTP Bank Liga mérkőzésein, akcióterv készül erre vonatkozóan a Magyar Labdarúgó Szövetségben.

Ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége. A testület felkérte az szervezet központi hivatalát, hogy készítsen részletes intézkedési tervet, amelyben meghatározza a játékvezetők, szövetségi ellenőrök és a rendező klubok felelősségét, teendőit rasszista megnyilvánulások esetén.

A megfelelő súlyú szankciók bevezetését is támogatta a testület, március 1-jéig meg is kell határozni, mikor, miért lehet beszüntetni egy mérkőzést és ennek milyen következményei lesznek az adott klubra nézve.

“A mérkőzéseken a szurkolók által fontosnak tartott, mások provokálására, megsértésére nem alkalmas jelképek használatát továbbra sem gátolja meg az MLSZ” – emeli ki a beszámoló, amely leszögezi, a szövetség vezetése – mások mellett a Szurkolói Iroda tagjaival is egyeztetve – olyan hangulatot és körülményeket kíván teremteni a magyar stadionokban, amely méltó az ott zajló sportrendezvényekhez, és lehetőséget teremt arra, hogy a társadalom szélesebb tömegei válasszák programként a meccsre járást.

A magyar válogatottnak – jelen állás szerint – zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a románok elleni hazai világbajnoki selejtezőjét, mert az augusztus 15-én Budapesten rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel.

Az MLSZ, miután a nemzetközi szövetség (FIFA) elutasította a fellebbezését, bejelentette, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik