Foci

Berlusconi: A Milan megnyerheti a bajnokságot

AC Milan (ac milan, )
AC Milan (ac milan, )

Silvio Berlusconi, az AC Milan elnöke szerint a piros-feketék képesek arra, hogy bajnokok legyenek.

A Milan jelenleg 11 ponttal van lemaradva a Seria A éllovasa, a Juventus mögött. A piros-feketék 25 forduló alatt 13-szor nyertek, ötszöt ikszeltek, valamint hétszer vereséget szenvedtek, így ez a teljesítmény jelenleg a harmadik helyhez elég.

Ennek ellenére Berlusconi bízik a csapatban: szeirnte a Milan begyűjtheti 19. Scudettóját a szezon végén. Az elnök arra alapozza váleményét, hogy az együttes az olasz bajnokságban legutóbbi hét meccséből ötöt megnyert, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén 2-0-ra intézték el a Barcelonát.

Ráadásul a Milan támadószekciója a télen megerősödött Mario Balotelli érkezésével: a fiatal támadó három meccsén már négy gólt szerzett.

“A Scudettót a Milan, a Juventus vagy a Napoli nyerni majd. Mi most harmadikok vagyunk a tabellán, de leszünk még ennél jobb helyen is. Az idény első meccsén leírtak minket (augusztus 26-án, hazai pályán kaptak ki a Sampdoriától – a szerk.), sőt volt olyan aki azt mondta, a túlélésért fogunk küzdeni” – mondta Berlusconi.

“Újjáépítettük a csapatot, a fiatalokra alapozva. Szeretném, ha így megnyernénk a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is.”

Balotellivel kapcsolatban pedig rövidben és tömören nyilatkozott: “Ő egy zseni.”

Az AC Milan vasárnap az Inter ellen városi derbit vív, míg március 12-én a BL-ben kell helyt állnia a Barcelona elleni visszavágón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik