Foci

16 milliárdot hívna le a magyar labdarúgás

Újpest, DVTK (újpest, dvtk, )
Újpest, DVTK (újpest, dvtk, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén áttekintette a társasági adótámogatási program helyzetét.

Ez alapján a sportszervezetek eddig 32,9 milliárd forint támogatást tudtak lehívni a TAO-ból, azaz a társasági adókedvezményből, döntő részét utánpótlás-nevelésre (17,1 milliárd) és infrastruktúrafejlesztésre (13,7 milliárd).

A testület megállapította, a számok azt mutatják, hogy a stratégiai célnak megfelelően a pénzt a labdarúgásban jellemzően az utánpótlásra és az amatőr futballra használják fel.

Az MLSZ a maga részéről a 2011/12-es időszakban 5,2 milliárdot hívott le, a 2012/13-asban pedig – a tervek szerint – 15,9 milliárdot fog. Ebből a Bozsik-programra 2 milliárd (az előző ciklusban 1,3 milliárd), pályaépítésre 8,8 milliárd (1,3), díjcsökkentésre 2,7 milliárd (2), személyi és egyéb költségekre 1,3 milliárd (0,6) és új elemként a telki edzőközpontra 1,1 milliárd jutna.

A jövőben szigorodik és megváltozik a támogatási eljárás. Ennek részeként újabb programokkal bővül az MLSZ által működtetett fejlesztések köre, így elindult a sporttelep-felújítási pályázat. Cél az is, hogy minden területen erősödjön a pénz odaítélésének és felhasználásának hatékonysága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik