Foci

Tottenham-drukkereket vertek Lyonban

gareth bale (gareth bale, tottenham hotspur, )
gareth bale (gareth bale, tottenham hotspur, )

A Spurs az Európa Ligában játszik fontos visszavágót csütörtökön, a drukkerek egy csoportját megtámadták egy lyoni kocsmában.

Gareth Bale két szenzációs szabadrúgásgóljának köszönhetően a Tottenham 2-1-re verte a francia Lyon együttesét az Európa Ligában a múlt héten.

Az angolok borzasztóan nehéz visszavágóra készülnek csütörtökön, amit tudnak a szurkolók is, nagy számban utaztak Franciaországba. A Spurs csütörtökön erősítette meg, hogy a drukkerek egy részét egy lyoni kocsmában inzultálták.

Több mint 50 maszkos ember rontott be a Smoking Dog nevű lyoni pubba, ahol körülbelül 150 Tottenham-rajongó szórakozott. A szemtanúk szerint többen is náci jelszavakat skandáltak.

A kocsmában aztán – miután az ablakokat is kitörték – székeket és különböző tárgyakat dobáltak, tüzet is gyújtottak a huligánok. Aztán megnyugodtak, távoztak és újra megismételték a “rohamot”.

A Spurs elismerte, hogy a három sérült nem szenvedett súlyos sérüléseket, valamint azt is közölték, hogy szerte a városban járőröznek a klub saját biztonsági emberei, együttműködve a francia rendőrséggel.

Három hónapon belül ez a második alkalom, hogy antiszemita támadások érik a Tottenhamet, legutóbb a Lazio elleni idegenbeli mérkőzésen egy római kocsmában rontottak a szurkolókra.

A szemtanúk és a drukkerek közül többen is félelmetesnek írták le a történteket, és sokkal rémisztőbbnek, mint ami Rómában történt. Még a francia források is kiállítak a Spurs szurkolói mellett, akik egyszerűen békésen nézték a pubban a Bajnokok Ligája szerdai találkozóját.

A kocsma Lyon-drukker tulajdonosa 1995-ben vásárolta meg a helyet, és ott volt a z odavágón, Londonban. Sőt, ő hívta meg kocsmájába a szurkolókat.

“A legjobban az fáj, hogy pár nappal ezelőtt beszéltem a rendőrséggel, elővigyázatosságból, felhívtam a figyelmet, hogy esetleg probléma lehet szerdán” – mondta Dave Eale.

A Lyon-Tottenham találkozó 19 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik